3 €

Kunto: Kuin uusi
Minikarjaa - hyönteiset ruokana - Lena Hulden
Like 2015
327 sivua, kovakantinen, kuvitettu
Koko 23 cm
Nouto tai postitus (toridiilillä tai ilman).
Eettinen ruokatrendi ja maailman ruokakriisin ratkaisu?
Pariisilaisissa ravintoloissa voi nykyään tilata hyönteistapaksia ja Suomessakin voi törmätä pop up -ravintolaan, jossa valmistetaan friteerattuja sirkkoja. Täysin uudesta ruokatrendistä ei ole kyse, sillä monissa kulttuureissa hyönteisiä on syöty aina nimenomaan niiden herkullisuuden vuoksi.
Hyönteistieteilijä Lena Huldén kertoo upeasti kuvitetussa kirjassa historioitsijan tietämyksellä ja palkitun tietokirjailijan tarinankerronnan taidolla hyönteisten syöntiin liittyvistä ennakkoluuloista, eduista ja käytännön arjesta. Hyönteiset ovat nykymaailmassa ainut halpa, eettinen ja ekologinen proteiinin lähde. Työn alla olevan lakimuutoksen myötä niiden käyttö ruokana tulee lisääntymään radikaalisti Suomessakin.
Lena Huldén (s. 1956) on hyönteistieteilijä, historioitsija ja poliitikko. Vuonna 2008 hän sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon teoksestaan Kuusijalkainen vihollinen, ja samana vuonna Suomen tietokirjailijat ry palkitsi hänet Tietokirjailijapalkinnolla.
Kari Heliövaara on Metsäeläintieteen professori Helsingin yliopistossa. Hän harrastaa valokuvausta ja on kuvittanut lukuisia hyönteistietokirjoja.
hakusanoja Kotitalous Ruoanvalmistus Ruokakulttuuri ruoka
Kirjaudu sisään, jos haluat nähdä profiilin ja lähettää viestejä.
Kirjaudu sisäänViimeksi muokattu: 7.5.2025 klo 11.44 ・ Ilmoituksen tunnus: 24315143