Kuvagalleria
(1/5)
Alfred T. Bastien (1873-1955) - Le bateau à voile
Myydään317 €
Kuvaus
Ilmoitettu hinta on Osta heti -hinta, eikä se sisällä 9 %:n ostajakomissiota, 3 €:n ostajamaksua eikä toimituskuluja (tuotteet sijaitsevat ulkomailla). Tarkat kustannukset löytyvät Catawikin verkkosivustolta.
Öljyvärityö kankaalle, jossa on signeerattu teos 'Purjevene'.
Alfred T. BASTIEN (1873-1955)
Alfred Théodore Joseph Bastien, syntynyt Ixellesissä (Bryssel) 16. syyskuuta 1873 ja kuollut Ucclessa (Bryssel) 7. kesäkuuta 1955 (81-vuotiaana), oli belgialainen taidemaalari.
Elämäkerta
Alfred Bastien opiskeli Kuninkaallisessa taideakatemiassa Gentissä Jean Delvinin johdolla vuonna 1882 ja Brysselin kuninkaallisessa taideakatemiassa Jean-François Portaelsin johdolla vuonna 1891. Sen jälkeen hän opiskeli Pariisin taideakatemiassa, jossa hän tutustui Courbet'n ja Delacroixin maalauksiin. Häneen vaikutti impressionistien työt. Kuten he, hän keskittyi valotilanteiden vaikutuksiin ja kehitti hienostuneen valomaiseman, joka on ominaista hänen maisema-, asetelma- ja muotokuvamaalauksilleen.
Hän on kuvanveistäjä Jef Lambeauxin ystävä ja esikuva, ja hän on Sillonin perustajajäsen vuodelta 1893.
Alfred Bastien nai nuoren naisen, jonka nimi on sama kuin ranskalaisen laulajattaren Georgette Leblancin nimi. Georgette Bastienestä tulee myös laulaja ja hän esiintyy Théâtre de la Monnaie -teatterissa, aivan kuten hänen kunnianarvoisa edeltäneensakin.
Hän matkusti moniin Euroopan maihin, Pohjois-Afrikkaan vuonna 1897, Belgiaan Kongossa vuonna 1913 sekä Intiaan, Japaniin, Kiinaan ja Etelämeren saarille. Tänä aikana Bastien oli myös Brusselsin Labeur-kerhon jäsen.
Vuonna 1911, kuningas Albertin määräyksestä, belgian hallitus tilasi Alfred Bastienilta ja hänen ystävältään Paul Mathieulta suurteossäteen Congo-panoraaman, joka oli tarkoitettu sisustamaan Belgiassa Kongon palatsia, joka rakennettiin Gentissä vuoden 1913 maailmannäyttelyä varten. He viettivät neljä kuukautta Kongossa matkustaen junalla ja kävellen Matadista Kinshasaan läpi Afrikan rehevistä maisemista. Tuloksena on massiivinen fresko, jonka ympärysmitta on 115 metriä ja korkeus viisitoista metriä, kuvaellen sademetsää, vuorta, jokea ja alkuperäiskylää.
Bastien pakenee Englantiin lokakuussa 1914 ennen kuin liittyy vapaaehtoisvoimiin vuonna 1915. Hänet otetaan Belgian armeijan taideosastoon, mikä mahdollistaa hänen säännöllisen tapaamisen kuningas Albertin ja kuningatar Élisabethin kanssa. Vuonna 1917 hän määräytyy Kanadan armeijan 22. pataljoonaan, jossa hän maalaa tauluja Kanadan joukkojen taisteluista Arrasin ja Passchendaelen läheisyydessä. Hän saavuttaa luutnantin arvon.
Osa hänen työstään kuuluu Beaverbrookin sotilaskomentokuvan kokoelmaan Kanadan sotamuseossa Ottawassa.
Sodan jälkeen hän maalaa Charly Léonardin, Jef Bonheure'n ja Charles Swyncop'n kanssa Yserin taistelun panoraaman (1920–1921).
Vuonna 1923 ja uudelleen vuonna 1950 hänrestauroi Brusellessapysyvästi säilytettävän Kairossa panoramakuvansa.
Bastien menee uudelleen naimisiin Alice Johnsien, joka tunnetaan nimellä Johnnie.
Hän on Ruhtinasta Charlesin maalari ja henkilökohtainen ystävä.
Bastien oli taidekoulun « maisemamaalauksen » opettaja Bruksen Kuninkaallisessa taideakatemiassa vuosina 1927–1945. Hänen oppilaitaan oli Wu Zuoren (tunnetaan myös nimillä « Ou Sogène » ja « Wu Tso-jen »), joka myöhemmin tuli Pekingin Taideakatemian keskuksen johtajaksi. Tänä aikana Alfred Bastien toimi kolmesti johtajana: lokakuusta 1928 tammikuuhun 1929, kesäkuusta 1929 lokakuuhun 1930 sekä kolmivuotisen toimikauden syyskuusta 1935 syyskuuhun 1938. Hän oli myös hoitamassa väliaikaisesti Paul Mathieu'n maisemamaalauksen kurssia hänen kuolemansa jälkeen tutkimusvuodet 1932–1933.
Vuonna 1936–1937 hän työskentelee edelleen vanhojen oppilaidensa Charles Swyncopin, Jef Bonheuren ja Charly Léonardin kanssa suuren teoksen parissa: Meuse-taistelujen panoraama.
Toisen maailmansodan jälkeen Alfred Bastien
Huom! Painike, joka näyttää koko kuvauksen on pelkästään visuaalinen.
Sijainti
Ilmoituksen tunnus | 25102060 |
---|---|
Viimeksi muokattu | 24.5.2025 klo 17.08 |