Näin puhdistat torilöydöt ja säästät

Anna torilöydöllesi uusi elämä ja tuunaa se uuteen uskoon! Tässä artikkelissa jaamme vinkit, miten voit puhdistaa torilöytöjä ja säästää samalla sekä ympäristöä että rahaa.

Kunnosta huonekalut uuteen loistoonsa

Uusien huonekalujen ostaminen voi olla kallista, kun taas käytettyjä huonekaluja voi löytää huomattavasti edullisemmin Torista. Tuunaamalla huonekaluja voit pidentää niiden elinikää ja luoda juuri omaan makuun sopivaa sisustusta tekemällä huonekaluista juuri sellaiset kuin haluat. Inspiroidu torittajien upeista luomuksista ja kokeile itse!

Koulupöytä sai upean muodonmuutoksen

Torin Annetaan-osastolta löydetty tummunut ja elämää nähnyt koulupöytä sai upean muodonmuutoksen vain muutamilla euroilla. Työkoneet ja käsittelyaineet löytyivät omasta takaa, joten ainoa kustannus syntyi hiomapaperista. Katso ennen ja jälkeen -kuvat ja lue, miten purokoto onnistui muodonmuutoksessa vaihe vaiheelta.

Vanha koulupöytä
Tuunattu koulupöytä

Näin purokoto toteutti muodonmuutoksen vaihe vaiheelta:

  • Pöytä hiottiin kauttaaltaan ja kansilevyn etureunasta sahattiin ohut siivu pois syvien naarmujen takia.

  • Laatikoiden etulevyä kavenneettiin kuviosahalla kummastakin reunasta, jotta se mahtuu rungon sisään.

  • Näkyvät pinnat käsiteltiin lipeäpohjaisella puunvalkaisuaineella, joka valkaisee puuta ja estää sen tummumisen jatkossa.

  • Lopuksi ennen pintakäsittelyä pöytä pyyhkäistiin kevyesti hienolla hiomapaperilla. Pintakäsittelyssä hyödynnettiin sisäseinien käsittelystä ylijäänyttä öljyvahaa.

Katso muodonmuutos videolta

Vinkki! Työkaluja voi myös lainata tutulta tai vuokrata liikkeestä, jolloin kaikkia ei tarvitse löytyä omasta takaa.