Vinkit hyvään myynti-ilmoitukseen

Jotta Torissa myyminen olisi mahdollisimman sujuvaa ja nopeaa, olemme koonneet avuksesi vinkkejä kaupankäynnin edistämiseksi.

Näin teet hyvän myynti-ilmoituksen

Hyvä myynti-ilmoitus houkuttelee ostajia ja tarjoaa kattavat tiedot päätöksentekoon. Katso 7 vinkkiä, joilla onnistut!

1. Kirjoita selkeä otsikko

Kirjoita myyntikohteellesi selkeä otsikko, joka kertoo tuotteen pääpiirteistä. Otsikossa ei kannata "kikkailla", sillä ostajat hakevat tuotteita usein hakusanoilla. Jos otsikkosi on liian harhaanjohtava, ilmoituksesi ei löydy yhtä helposti.

Pidä otsikko lyhyenä, mutta mahdollisimman informatiivisena. Jos olet myymässä esimerkiksi ruokailuryhmää ei otsikko "ruokailuryhmä" kerro ostajalle riittävästi. Sen sijaan otsikko "ruokapöytä 150x80 cm ja 4 pinnatuolia" kertoo jo enemmän myyntikohteestasi.

Ilmoituksellesi antama otsikko on paras tilaisuutesi houkutella tuotteellesi paljon ostajia.

2. Kirjoita hyvä ilmoitusteksti

Kerro tuotteestasi yksityiskohtaisesti ja mieti, mitä itse haluaisit tietää tuotteesta. Kirjoita sellainen teksti, joka kuvailee tuotteen ominaisuudet, käyttötarkoituksen ja kunnon rehellisesti.

Mainitse tuotteeseen liittyvät oleelliset tiedot, kuten

  • Tuotteen koko ja mitat.

  • Merkki, materiaali ja väri.

  • Tuotteen ikä/vuosimalli ja muita teknisiä tietoja.

  • Tuotteen kunto: tutki tarkkaan huomaatko tuotteessa vikoja tai puutteita.

  • Millaiseen käyttöön tai kenelle se mielestäsi sopii.

Hyvin kirjoitettu teksti antaa paremman mielikuvan tuotteestasi.

3. Tarkista oikeinkirjoitus

Ilmoitustekstissä ja etenkin ilmoituksen otsikossa kannattaa välttää kirjoitusvirheitä. Selkeä ja hyvin kirjoitettu teksti tekee paremman vaikutuksen ja luo lukijalleen positiivisen mielikuvan tekstin laatijasta. Oikeakielisyys on helppo tarkistaa esimerkiksi tietokoneen tekstinkäsittelyohjelman oikeinkirjoitustoiminnolla.

4. Aseta realistinen hinta

Myyntiprosessin tärkein vaihe on hinnoittelu.  Jos hinnoittelu tuntuu vaikealta, vertaile muiden vastaavien tuotteiden hintoja Torissa. Vinkki! Laske tuotteesi hinta hieman kilpailijoita alhaisemmaksi, jos haluat saada tuotteesi nopeasti kaupaksi. Pidä mielessä, että hinnoittelu vaikuttaa ostajan päätökseen.

5. Ota hyvät valokuvat

Myyntikuva on otsikon ohella ensimmäisiä asioita, jotka potentiaalinen ostaja huomaa ilmoituksestasi. Hyvällä myyntikuvalla erotut muista vastaavista ilmoituksista ja houkuttelet potentiaalisen ostajan avaamaan ilmoituksesi.

Vinkit myyntikuvan ottamiseen:

  • Kuvaa tuote päivänvalossa tai käytä lisävalaistusta. Hyvässä valaistuksessa otettu valokuva on tarkempi ja laadukkaampi.

  • Ota kohteesta useampi kuva – sekä kaukaa että läheltä. Kuvaa yksityiskohtia, pintamateriaalia, mahdollisia vikoja ja epäkohtia.

  • Huolittele myyntikohde kuvaa varten; pöyhi myymäsi sohvan tyynyt, silitä paita pesun jäljiltä ja pese polkupyörä puhtaaksi ennen myyntikuvien ottamista. Yleisilmeeltään siisti ja huoliteltu myyntikohde houkuttelee useamman ostajaehdokkaan tarkastelemaan ilmoitustasi.

  • Tarkista, ettei valokuvan taustalla näy mitään ylimääräistä, joka vie huomion pois itse myyntikohteesta.

6. Osta tuotteelle lisänäkyvyyttä

Haluatko varmistaa tuotteesi näkyvyyden ja vauhdittaa myyntiä? Tutustu Nostoihin ja saat myyntikohteillesi lisänäkyvyyttä.

7. Muokkaa ilmoitustasi

Eikö tuote mene kaupaksi? Kokeile muokata tuotteesi otsikkoa tai laske tuotteen hintaa. Pienikin muutos ilmoituksessasi voi auttaa tuotteen myynnissä. Muista myös poistaa myynti-ilmoitus, kun tuote on myyty.