Käytettyjen Alumiinivanteiden ostaminen

Alumiinivanteet ovat hyvännäköinen lisäys oikeastaan mihin tahansa autoon. Ne ovat myös hyvin kevyet ja jäykät, jolloin autosi jousittamattoman massan osa pienenee.

Alumiinivanteita on kuitenkin hyvin erilaisia, ja on tärkeää, että valitset niistä sinulle sopivimmat. Alumiinivanteita ostettaessa onkin hyvä pitää mielessä seuraavat seikat:

Valmistajan maine. Internet on pullollaan vertailuja eri valmistajista. Vertaile valmistajia ennen päätöksesi tekoa, jotta ostat hyvämaineisen valmistajan vanteet huonomaineisen sijasta.

Vanteiden ulkonäkö. Onko haluamasi vanteet juuri sellaiset, että ne sopivat ulkonäkönsä puolesta autoosi.

Vanteiden valmistusmaa. Joskus myös valmistusmaalla voi olla väliä. Yleisesti ottaen esimerkiksi Saksassa ja Italiassa suunnitellut alumiinivanteet ovat korkealaatuisia. Tässäkin kannattaa vertailla eri valmistajia.

Vanteiden soveltuvuus Suomen ilmastoon. Jotkin alumiinivanteet kestävät kylmiä säitä paremmin kuin toiset.

Minkä kokoiset vanteet haluat? Isommat vanteet ovat myös painavammat ja lisäävät jousittamatonta massaa. Tämä taas puolestaan huonontaa ajo-ominaisuuksia.

Vanteiden yleinen kunto. Kun olet löytänyt muutoin sinua miellyttävät vanteet, kannattaa perehtyä vanteiden kuntoon. Mikäli ne ovat naarmuuntuneet ja kolhiintuneet, voi vanteiden syöpyminen olla aluillaan.

Vanteiden sopivuus automalliisi. Suomen lain mukaan auton vannekokoa saa muuttaa yhden tuuman (36mm) ilman muutoskatsastusta. Renkaan leveyttä saa muuttaa korkeintaan 30mm ilman muutostarkastusta.

Pääset tutustumaan Tori.fi-palvelussa myynnissä oleviin alumiinivanteisiin helposti renkaat ja vanteet -osiostamme!