Käytettyjen renkaiden myyminen

Käytettyjen renkaiden ostaminen tai myyminen voi kuulostaa hurjalta, mutta sitä se ei usein kuitenkaan ole. Mikäli olet ostamassa käytettyä autoa, ostat auton mukana usein myös käytetyt renkaat. Suurin osa käytettyjen renkaiden myyjistä on tilanteessa, jossa vanhan auton renkaat ovat edelleen käyttökuntoiset vaikka auto on esimerkiksi sanonut sopimuksensa irti. Lue lisää käytettyjen renkaiden myynnistä.

Käytettyjen renkaiden ostaminen

Käytettyjen renkaiden ostaminen taas on järkevää sellaisessa tilanteessa, kun renkaisiin käytettävä budjetti on hieman pienempi kuin mitä uusien renkaiden ostaminen edellyttää. Syitä käytettyjen renkaiden ostamiseen voi olla monia, mutta tärkeintä on pitää mielessä, että käytetty rengas on aina käytetty rengas. Tämä tarkoittaa sitä, että ostovaiheessa on hyvä pitää mielessä muutama tarkastettava asia.

Tarkasta ihan ensimmäisenä renkaiden valmistuspäivämäärä. Valmistuspäivämäärän saat selville renkaiden sivuun merkatusta DOT-tekstin jälkeisestä neljästä numerosta. Esimerkiksi numerosarja 2411 tarkoittaa, että renkas on valmistettu viikolla 24 vuonna 2011. On suositeltavaa, että et osta neljää vuotta vanhempia talvirenkaita tai seitsemää vuotta vanhempia kesärenkaita, sillä renkaan kumiseos kovettuu ajan myötä. Samasta paikasta renkaan sivusta löytyy myös renkaan koko, jonka kannattaa tarkastaa olevan sama kaikissa renkaissa.

Seuraavaksi tarkasta renkaan yleiskunto. Turvallisuussyistä renkaille on määritetty vähimmäisurasyvyys. Kesärenkaiden osalta minimiurasyvyys on 1,6mm. Suositellaan kuitenkin, että ura olisi syvyydeltään vähintään 4,0mm. Alle tuon rajan tai rajalla olevia renkaita ei kannata ostaa, vaikka suunnittelisit ajavasi niillä vain yhden kesän, sillä sateisella säällä renkaiden pito heikkenee entisestään.

Talvirenkaiden kohdalla sama minimiurasyyvys on 3,0mm. Turvaraja talvirenkaiden kohdalla on kuitenkin 6,0mm, joten älä osta tuon alle kuluneita renkaita. Kuluneet renkaat ovat aina turvallisuusriski, joka voi vaikuttaa sekä sinuun muihin autoilijoihin. Renkaan riittävän urasyvyyden tarkistat kätevästi vaikkapa 2 euron kolikolla. Kolikon hopeinen reunus on 4mm levyinen, joten mikäli hopeinen osa häviää kokonaan uraan, on kesärenkaat vielä ostokunnossa. Talvirenkaiden osalta kannattaa pitää huoli, että kolikko uppoaa uraan vielä vähän pidemmälle. Mikäli olet ostamassa käytettyjä talvirenkaita kannattaa sinun tutustua tarkemmin käytettyjen talvirenkaiden osto-oppaaseemme.

Tarkistettuasi sekä valmistusvuoden, renkaiden koon että yleiskunnon kannattaa sinun vielä tehdä yhteenveto asioista. Onko renkaiden hinta-laatusuhde sinua tyydyttävä?

Pääset tutustumaan sivuillamme myynnissä oleviin renkaisiin rengasosiostamme.