Kitkarenkaat

Kitkarengas, eli nastaton talvirengas, on toinen Suomessa käytetty talvirengastyyppi. Kitkarenkaan pito perustuu renkaiden teräväsärmäisiin lamelleihin sekä pehmeään kumiseokseen. Lamellit avautuvat käytössä, kun renkaalla jarrutetaan tai kiihdytetään.

Kitkarenkaan käyttöaika

Perinteisten nastarenkaiden käyttöaika on Suomessa marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Kitkarenkaille ei vastaavaa käyttöaikaa ole määrätty, vaan ne voi vaihtaa rauhassa ennen marraskuuta ja halutessaan ajaa pidemmälle kevääseen. Kitkarenkailla on periaatteessa sallittua ajaa vaikka läpi kesän. Kitkarengas ei kuitenkaan ole ihanteellinen kesärengas, sillä sitä ei ole suunniteltu lämpimiin olosuhteisiin tai sateisiin.

Kitkarenkaan edut

Mikäli ajat pääasiallisesti lumisilla teillä, on kitkarengas loistava valinta auton talvirenkaaksi. Kitkarenkaan lamellit vaikuttavat siten, että renkaat ovat lumisilla teillä ajo-ominaisuuksiltaan nastarenkaita paremmat. Kitkarenkaat ovat paljaalla tiellä myös huomattavasti nastarenkaita hiljaisemmat.

Kitkarenkaan huonot puolet

Kitkarenkaiden on kritisoitu pitävän nastarenkaita huonommin etenkin jäällä, koska niissä ei ole jäähän tarttuvia nastoja. Parhaimmat kitkarenkaat kuitenkin yltävät uutena ominaisuuksiltaan ja pidoltaan hyvin lähelle parhaita nastarenkaita.

Mikäli haluat lukea lisää nastarenkaiden ominaisuuksista pääset tutustumaan niihin nastarengasoppaastamme.

Päädyitpä mihin talvirenkaaseen tahansa, muistathan talviliikenteessä rauhallisen ja ennakoivan ajotyylin sekä oikean tilannenopeuden!

Kitkarenkaat

tänään
09:18
245/45R18 Triangle SnowLink PL02, Renkaat ja vanteet, Helsinki, Tori.fi
tänään
09:16
Liikkuva Rengaspalvelu Lappeenranta, Renkaat ja vanteet, Lappeenranta, Tori.fi
tänään
09:00
Vanteita joka lähtöön, Renkaat ja vanteet, Joensuu, Tori.fi
tänään
08:49
16" kitkarenkaat + vanteet, Renkaat ja vanteet, Järvenpää, Tori.fi
tänään
08:23
20" Todella hyvät Pirelli kitkarenkaat 255/55/20, Renkaat ja vanteet, Espoo, Tori.fi