Kitkarenkaat

Kitkarengas, eli nastaton talvirengas, on toinen Suomessa käytetty talvirengastyyppi. Kitkarenkaan pito perustuu renkaiden teräväsärmäisiin lamelleihin sekä pehmeään kumiseokseen. Lamellit avautuvat käytössä, kun renkaalla jarrutetaan tai kiihdytetään.

Kitkarenkaan käyttöaika

Perinteisten nastarenkaiden käyttöaika on Suomessa marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Kitkarenkaille ei vastaavaa käyttöaikaa ole määrätty, vaan ne voi vaihtaa rauhassa ennen marraskuuta ja halutessaan ajaa pidemmälle kevääseen. Kitkarenkailla on periaatteessa sallittua ajaa vaikka läpi kesän. Kitkarengas ei kuitenkaan ole ihanteellinen kesärengas, sillä sitä ei ole suunniteltu lämpimiin olosuhteisiin tai sateisiin.

Kitkarenkaan edut

Mikäli ajat pääasiallisesti lumisilla teillä, on kitkarengas loistava valinta auton talvirenkaaksi. Kitkarenkaan lamellit vaikuttavat siten, että renkaat ovat lumisilla teillä ajo-ominaisuuksiltaan nastarenkaita paremmat. Kitkarenkaat ovat paljaalla tiellä myös huomattavasti nastarenkaita hiljaisemmat.

Kitkarenkaan huonot puolet

Kitkarenkaiden on kritisoitu pitävän nastarenkaita huonommin etenkin jäällä, koska niissä ei ole jäähän tarttuvia nastoja. Parhaimmat kitkarenkaat kuitenkin yltävät uutena ominaisuuksiltaan ja pidoltaan hyvin lähelle parhaita nastarenkaita.

Mikäli haluat lukea lisää nastarenkaiden ominaisuuksista pääset tutustumaan niihin nastarengasoppaastamme.

Päädyitpä mihin talvirenkaaseen tahansa, muistathan talviliikenteessä rauhallisen ja ennakoivan ajotyylin sekä oikean tilannenopeuden!

Kitkarenkaat

tänään
23:12
Vanteet ja renkaat koko 21, Renkaat ja vanteet, Vantaa, Tori.fi
tänään
22:59
Bridgestone Blizzak W995 215/65R16C, Renkaat ja vanteet, Kotka, Tori.fi
tänään
22:23
205/55R16 käytetyt kitkarenkaat Michelin, Renkaat ja vanteet, Vantaa, Tori.fi
tänään
22:14
205/60R16 käytetyt kitkarenkaat Goodyear , Renkaat ja vanteet, Vantaa, Tori.fi
tänään
18:33
BMW X5 alumiinivanteet Continenetal kitkarenkailla, Renkaat ja vanteet, Vantaa, Tori.fi