Myymässä auton renkaita?

Mikäli autotallissasi tai varastossasi on hyväkuntoiset renkaat käyttöä vailla voit myydä ne kätevästi ja helposti tori.fi-palvelussamme!

Muistathan kuitenkin varmistaa ennen renkaiden myyntiin laittamista, että renkaat ovat varmasti turvalliset.

Muistilista renkaiden myyjille

Renkaan ikä: Kesärenkaiden maksimikäyttöikä on noin 8 vuotta. Talvirenkailla sama on noin 5 vuotta. Varmistathan siis renkaan sivusta löytyvän DOT-tekstin perästä löytyvän nelinumeroisen numerosarjan perusteella, että renkaat ovat vielä käyttökunnossa. Mikäli numerokoodi on esim. 1308 tarkoittaa se, että renkaat on valmistettu viikolla 13 vuonna 2008.

Renkaiden koko: Samasta paikasta valmistuspäivämäärän kanssa löytyy myös renkaan koko. Mikäli sinulla on myytävänä useampi setti renkaita, varmistathan, että kunkin setin renkaat ovat keskenään saman kokoiset.

Urasyvyys: Sekä talvi- että kesärenkaille on määritetty renkaisen pääurien minimisyvyys. Kesärenkailla minimisyvyys on 1,6 mm, mutta varmistathan, että myytävät renkaat ovat vielä kesärenkaiden turvarajan, 4,0 mm, yläpuolella. Talvirenkailla pääurien minimisyvyys on 3,0 mm, ja turvaraja 6,0 mm.

Nastarenkaiden nastat: Renkaiden kosketuspinta tienpintaan on noin kämmenen kokoinen alue, joten on hyvä tarkastaa, että nastoja on jäljellä tasaisesti koko renkaiden alueella.

Mikäli kaikki yllä olevat ovat käyttämättömänä oleviesi renkaiden osalta kunnossa, kannattaa sinun jättää ilmoituksesi ilmaiseksi helposti ja nopeasti Jätä ilmoitus-osiosta!