Perheautot

Niin kutsutun perheauton ostaminen on yleensä edessä viimeistään siinä vaiheessa, kun perheeseen tulee useampi lapsi. Tilava auto, jossa on suurempi tavaratila eli takakontti auttaa luonnollisesti sekä matkan tekoa että tavaroiden kuljetusta. Eikä "perheauton" ostajan tarvitse edes olla perheellinen siinä kaikkein perinteisimmässä merkityksessä - Kotieläintenkin kuljetus on mukavampaa, kun tilaa on sekä eläimillä että ihmisillä.

Millainen sitten on (hyvä) perheauto. Perinteisesti perheautoiksi lasketaan kaikki farmari-malliset autot ja tila-autot. Farmariautot ovat 5-ovisia autoja, joissa on 4-ovista autoa tilavammat tavaratilat sekä monikäyttöiset sisätilat. Esimerkkejä farmariautoista ovat esimerkiksi Volkswagen Passat Variant ja Skoda Octavia Combi.

Tila-autot puolestaan ovat sisältä erittäin tilavia ja jonkin verran farmari-autoja korkeampia autoja. Tila-autot ovat nimensä mukaisesti suunniteltu tilaviksi, ja sopivat siten erinomaisesti lapsiperheille. Hyviä esimerkkejä tila-autoista ovat mm. Mazda MPV ja Fiat Multipla.

Perheautoiksi soveltuvat hyvin myös vuosi vuoden jälkeen turvallisimmat autot -vertailuissa pärjäävät autot. Auton turvallisuutta tutkii mm. Euro NCAP, joka järjestää autojen törmäystestejä. Turvallisuustesteissä tutkitaan ajajan turvallisuutta, lapsiturvallisuutta ja jalankulkijan turvallisuutta. Vuonna 2012 turvallisimmat autot tutkimuksen mukaan eri kokoluokissa olivat, Chevrolet Aveo, Ford Focus, Volvo V60, Audi Q3 ja Mercedes Benz B-luokka.

Olitpa sitten vasta etsimässä sopivaa perheautoa tai myymässä käyttämääsi autoa, olet saapunut oikeaan paikkaan!

Mikäli olet myymässä autoasi, jätä myynti-ilmoituksesi Jätä ilmoitus-osiossa.

Mikäli puolestaan olet etsimässä itsellesi sopivaa perhe-autoa, näet alla uusimmat perhe-autot!

Uusimmat farmarit ja tila-autot

eilen
23:44
Opel Vectra, Autot, Mynämäki, Tori.fi
Opel Vectra

550 €

eilen
23:36
Mitsubishi Lancer, Autot, Kuopio, Tori.fi
Mitsubishi Lancer

1 000 €

eilen
23:18
Skoda Octavia, Autot, Nurmijärvi, Tori.fi
Skoda Octavia

5 200 €

eilen
22:35
Volkswagen Golf, Autot, Mänttä-Vilppula, Tori.fi
Volkswagen Golf

300 €

eilen
22:33
Mercedes-Benz E 220, Autot, Iisalmi, Tori.fi