Talvirenkaat

Talvirenkaiden ostaminen on ajokilometreistä riippuen useimmiten edessä joka toinen tai kolmas vuosi. Talvirenkaita ostaessa on hyvä muistaa, että paras rengas on sellainen, joka sopii parhaiten omaan ajotyyliin ja omiin ajo-olosuhteisiin. Huolimatta siitä millaiset renkaat autossasi on alla, on talvi kuitenkin aina vaativaa aikaa kenelle tahansa.

Talvirengastyypit

Karkeasti talvirenkaat voi jakaa kahteen kategoriaan; kitkarenkaisiin ja nastarenkaisiin. Molemmissa on toisiinsa verrattuna sekä hyvät että huonot puolensa. Voit tutustua paremmin molempien ominaisuuksiin nastarengas- ja kitkarengasoppaidemme avulla.

Talvirengaspakko

Nastarenkaiden käyttöaika on 1. marraskuuta - 31. maaliskuuta tai pääsiäisen jälkeiseen maanantaihin asti, riippuen siitä, kumpi tulee myöhemmin. Mikäli sää kuitenkin vaatii nastarenkaiden käyttöä myös tuon ajanjakson ulkopuolella, on nastarenkailla ajaminen sallittua myös silloin. Kitkarenkaille ei ole määritetty vuodenajasta riippuvaa käyttöaikaa, vaan niitä voi halutessaan käyttää vaikka ympäri vuoden. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, koska kitkarenkaita ei ole suunniteltu lämpimiin ja sateisiin olosuhteisiin.

Talvirenkaiden kunto

Tarkistathan ennen talvirenkaiden vaihtoa, että talvirenkaasi ovat varmasti kunnossa, sillä renkaiden kosketuspinta tienpintaan on vain noin kämmenen kokoinen alue. Siksi on tärkeää, että renkaan kulutuspinta on hyvässä kunnossa. Lain mukaan talvirenkaiden urasyvyyden on oltava vähintään 3,0mm. Voit tarkistaa uran riittävyyden kätevästi 2 euron kolikon avulla - mikäli harmaa osa kolikon reunasta näkyy laittaessasi sen renkaan uraan, on ehdottomasti uusien renkaiden aika. Muistathan kuitenkin, että suositeltava urasyvyys on kaksinkertainen minimivaatimukseen verrattuna, ja talvirenkaiden osalta tämä tarkoittaa 6,0 mm syvyyttä.

Nastarenkaiden osalta kannattaa tarkistaa myös nastojen määrä. Tässä kannattaa käyttää apuna omaa kämmentä ja käydä renkaat läpi kauttaaltaan. Mikäli nastoja puuttuu huomattavasti yhdenkään kämmenen kokoisen alueen kohdalta, on aika uusien renkaiden. Mikäli sinulla on tarvetta vaihtaa talvirenkaat, niin tutustu parhaisiin Tori.fi:ssä myynnissä oleviin renkaisiin renkaat ja vanteet -osiossamme ja tee kaupat vielä tänään!

Huolimatta siitä millaisiin talvirenkaisiin valinnassasi päädyt, kannattaa sinun muistaa ennakoiva ja rauhallinen ajotyyli sekä oikea tilannenopeus. Näin lisäät talviautoilun turvallisuutta ja mukavuutta.