Virpi Wallenius
Torin käyttäjä elokuusta 2016
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (42)
Etelä-Karjala
Imatra, Imatra Keskus
Antiikkisesta kellonosasta tehty koru, hopeaketju
  • Antiikkisesta kellonosasta tehty koru, hopeaketju
  • Antiikkisesta kellonosasta tehty koru, hopeaketju
  • Antiikkisesta kellonosasta tehty koru, hopeaketju
  • Antiikkisesta kellonosasta tehty koru, hopeaketju
  • Antiikkisesta kellonosasta tehty koru, hopeaketju
50€ 70€

Antiikkisesta kellonosasta tehty koru, hopeaketju

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 6 toukokuuta 16:47
Toimitustapa:
Lähetys
Toimitus helposti Tori-pakettina
Kun kaupat on sovittu, kerro myyjälle vastaanotatko tuotteen mieluiten Postin pakettiautomaattiin, toimipisteeseen vai kotiinkuljetettuna.
Lue lisää
Lisätiedot
Myyn kuvissa olevat korut kappaleittain. Hinta on siis yhden korun hinta. Nopeimmat saavat valita päältä parhaat.

Tein muutama vuosi sitten erästä projektia varten 1700-1800 -lukujen kellonosista (liipotinsilloista) kaulakoruja. Osat kuuluvat siihen osaa taskukelloa, jossa oli kiinni käyntinopeuden säädin (regulaattorisäädin). Kellomestarit olivat ylpeitä työstään ja kellot oli usein koristeltu jopa sisäpuolelta. Esim nämä osat oli lähes poikkeuksetta kauniisti kaiverrettu, kuten kuvistakin näkyy. Osan materiaali on messinki.

Tässä osassa kelloa oli kiinni myös koneiston (yksi) pieni kristallikivi. Kivilajeina käytettiin yleensä puoliopaakkeja (puolikirkkaita) kiviä. Yleisimmin käytetyt kivet olivat safiiri, rubiini ja timantti. Yleensä irto-osista ovat kivet vuosisatojen kuluessa kadonneet, mutta näissä on lähes kaikissa kivi tallella, joskin aika ja käyttöyhteys ovat tehneet tekonsa. Ne eivät ole ikinä olleet korutason kiviä, eikä aika ole niitä parantanut...

Hankin osat kansainvälisestä kelloharrastajien huutokaupasta irto-osina. Ne on otettu irti toimimattomista antiikkinauriista varaosiksi antiikkikellojen korjaajien ja entisöijien käyttöön. Osissa näkyy ajan patinaa, vaikka osien sijainti kellon sisällä onkin suojannut niitä paljolta. Vanhan työn jäljestäkään ei voi erehtyä. Jokainen vanhojen kellojen harrastaja tunnistaa kyllä osat.

Yhtä lukuunottamatta ketjut ovat moderneja hopeaketjuja (925). Kahdeksassa riipuksessa on pitkä hopeinen kierreketju (57-60cm), yhdessä lyhyempi seosmetallinen rengasketju. Olen numeroinut korut kuviin. Voit valita omasi numeroinnin perusteella. Kun joku koru on myyty, poistan sen tiedot ilmoituksesta alapuolella olevasta listasta. Näin tiedät, että ne korut joiden selostus vielä näkyy ovat edelleen myytävänä.

Korujen tiedot:
1. riipuksen korkeus 2.5cm, kivi safiiri, alkuperäinen hopeanvärinen rengas, osan takana merkintä J.K., kierreketju
2. korkeus 2.5cm, ei kiveä, alkuperäinen sinistetty rengas, kierreketju
3. korkeus 2.8cm, kivi rubiini, takana merkintä 96 A, kierreketju
4. korkeus 2.6cm, kivi safiiri, alkuperäinen viisari, kaiverruksia mm merkinnät slow ja fast, takana numero 29, kierreketju
5. korkeus 2.8cm, kivi rubiini, alkuperäinen hopeanvärinen rengas, takana merkintä 014 J.C., kierreketju
6. korkeus 3cm, kivi timantti, takana merkintä 131482, kierreketju
7. korkeus 3.2cm, kivi timantti, takana merkintä 69, kierreketju, MYYTY
8. korkeus 3cm, kivi timantti, takana merkintä 47+, lyhyt seosmetallinen rengasketju (50cm) MYYTY
9. korkeus 3cm, kivi timantti, takana merkintä P47, kierreketju

Viimeisessä kuvassa antiikkinen kellonkoneisto, jossa näet vastaavanlaisen osan sijainnin kellon sisällä.

Toimitan korut mieluiten pahvisessa korurasiassa, joten ne eivät mahdu rasioineen kirjeeseen. Toimituskulut siis pakettina 10eur. Jos haluat riskeerata, voin toimittaa myös kirjeitse ilman rasiaa, jolloin postikulut 2eur.

Hakusanat: taskukello, nauris, taskunauris, antiikki, antiikkikello, kellonosa, rubiini, safiiri, timantti, hopea, hopeinen, ketju, hopeaketju, kaulaketju, kaulakoru, kellokoru, korukello