Pöllänen
Torin käyttäjä heinäkuusta 2016
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (720)
Etelä-Karjala
Imatra, Karhumäki-Karhukallio
Harri Salimäki: Isänmaan ja urheilu-uskon mies
  • Harri Salimäki: Isänmaan ja urheilu-uskon mies
  • Harri Salimäki: Isänmaan ja urheilu-uskon mies
25 €

Harri Salimäki: Isänmaan ja urheilu-uskon mies

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 26 heinäkuuta 14:18
Kunto: Hyvä
Toimitustapa:
Lähetys
Toimitus helposti Tori-pakettina
Kun kaupat on sovittu, kerro myyjälle vastaanotatko tuotteen mieluiten Postin pakettiautomaattiin, toimipisteeseen vai kotiinkuljetettuna.
Lue lisää
Lisätiedot
Valtiotieteellisessä tiedekunnassa esitettiin lauantaina 9.9.2000 kello 10.00 yliopiston päärakennuksen auditoriumissa XII, Unioninkatu 34, tarkastettavaksi LitL Harri Salimäen väitöskirja "Isänmaan ja urheilu-uskon mies. Lauri Pihkala modernin urheiluaatteen esitaistelijana".

Tutkimus kuuluu poliittisen historian alaan.

Vastaväittäjänä oli professori Antero Heikkinen Joensuun yliopistosta ja kustoksena professori Pauli Kettunen.

Teoksessa paneudutaan Lauri "Tahko" Pihkalan elämän- ja liikuntafilosofian selvittämisen ohella hänen vaikutukseensa ja merkitykseensä liikuntakulttuurin muotoutumisessa 1900-luvun Suomessa. "Life history"-metodia käyttäen kirjoittaja on selvittänyt Tahko Pihkalan mentaliteettia sekä ne hänen elämäänsä kannattavat ja johtavat arvot, normit ja periaatteet, joille hän rakensi oman ajattelunsa ja toimintansa.

Pihkala omaksui jo nuorena sosiaalidarvinistisen ajattelun sekä siihen kuuluvan leikin ja urheilun vaistoteorian elämän- ja liikuntafilosofiansa lähtökohdaksi ja perustaksi. siihen kuului oppi itse elämään kuuluvasta jatkuvasta olemassaolon taistelusta, jossa soveliaimmat, parhaimmat, kyvykkäimmät - ja ehkäpä jopa härskeimmät selvisivät parhaiten ja nousivat ihmiskunnan tiennäyttäjiksi ja valtaa käyttäväksi eliitiksi. Tahko alisti urheiluaatteensa isänmaan palvelukseen. Siten Tahkon oli luontevaa toimia miehuusvuosinaan suojeluskunnissa valmistamassa suomalaismiehiä urheilun avulla sotakuntoisiksi kansalaisiksi. Urheilusta tuli sankareineen ja palvontoineen - uskonnon tavoin - monelle suomalaiselle elämää suurempi asia.

Nimike: Isänmaan ja urheilu-uskon mies: Lauri Pihkala modernin urheiluaatteen esitaistelijana
Nide 62 / Bibliotheca historica, ISSN 1238-3503
Kirjoittaja: Harri Salimäki
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2000
ISBN: 951-746-219-0
EAN: 9789517462198
Sivumäärä: 426 sivua

Vanha kirjaston poistokirja, jossa kontaktimuovilla päällystetyt pehmeät kannet ja normaalit kirjastomerkinnät. Kirjan kunto hyvä, ehjä ja siisti.

Nouda Imatran Korvenkannasta. Postituskin onnistuu kiinteillä 6 euron lisäkuluilla, periaatteella rahat tilille, kirja postiin.
Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Tori kumppaneineen käyttää sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja