Virpi Wallenius
Torin käyttäjä elokuusta 2016
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (46)
Etelä-Karjala
Imatra, Imatra Keskus
Kaulakoru,u riipus on keskiaikainen lipaslukko
  • Kaulakoru,u riipus on keskiaikainen lipaslukko
  • Kaulakoru,u riipus on keskiaikainen lipaslukko
  • Kaulakoru,u riipus on keskiaikainen lipaslukko
  • Kaulakoru,u riipus on keskiaikainen lipaslukko
  • Kaulakoru,u riipus on keskiaikainen lipaslukko
  • Kaulakoru,u riipus on keskiaikainen lipaslukko
59€ 75€

Kaulakoru,u riipus on keskiaikainen lipaslukko

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 28 toukokuuta 18:53
Kunto: -
Toimitustapa:
Lähetys
Toimitus helposti Tori-pakettina
Kun kaupat on sovittu, kerro myyjälle vastaanotatko tuotteen mieluiten Postin pakettiautomaattiin, toimipisteeseen vai kotiinkuljetettuna. Lue lisää »
Lähetä
Tori-paketti
Lisätiedot
Myyn taatusti ainulaatuista kaulakorua.

Tiedän, että nämä ovat ainoat tehdyt kappaleet, koska olen itse nämä aikoinaan koonnut. Tarkoituksena on ollut tehdä vanhoista esinefragmenteista tai irtoesineista erilaisia koruja runtelematta alkuperäistä osaa. Nämä kaksi ovat tämän ajanjakson esinekoruista jäljellä. (nappikoru nyt myyty) Esineet on hankittu kauan sitten amerikkalaisesta erikoisantiikin liikkeestä Empire Ancients. Myyn korut kappaleittain.

Koru 1 - Tudor-kauden nappi (MYYTY):
- riipus on aito Tudor-kauden loppuvaiheen nappi eli se ajoittuu 1500-1600 -lukujen vaihteeseen. Se on siis tuo "uurrepallo". Samanlaisia nappeja näkee mm sen ajan potrettikuvissa joskus.
- napin ripustin on alkuperänen
- materiaali on pronssi.
- nappi on varoen puhdistettu ja kevyesti kohopinnoilta kiillotettu. Näin sain siihen kontrastia ja vähän bkiiltoa niin, että jäljellä kuitenkin on uurteissa paljon komean tummaa patinaakin.
- ketju on uusi, antiikkipintakäsitelty messinkipohjanen ketju, jolla pituutta n 60cm. Siinä on historiateemaan sopien käsinväännetty yksinkertainen pujotuslukko, jonka voi toki vääntää halutessaan kokonaankin kiinni. Ketjun pituus salli sen kyllä.
- tästä korusta pyytäsin 45eur sisältäen postikulut kirjeenä.
NAPPIKORU ON MYYTY!

Koru 2: 1600-1700 -luvun lipaslukon osa rubiinilla
- riipuksena1600-1700-luvun lipaslukon osa.
- lukko käsitelty samalla tavalla kuin nappikin eli varoen ja osa patinasta säilyttäen
- osa on pronssia
- ketjukin on samaa ketjua antiikkikäsiteltyä messinkiketjua, mutta tämän lipaslukkokorun ketju on lukoton/ yhtenäinen. Ketjun pituus noin 60cm eli menee pään ympäri kaulaan.
- erikoislisänä tässä korussa on kuvissa näkyvä vaaleanpunainen kivi. Kivi on aito, cabochon-hiottu tanssiva tähti -varianttia oleva rubiini. Nimi tanssiva tähti tulee siitä, että kun kiveen osuu auringonvaloa, sen pinnassa alkaa tanssahdella ympäriinsä tähtikuvio. Valitettavasti efekti ei näy kuvissa juuri lainkaan. Ilmiö johtuu kiven erikoisesta sisäisestä rakenteesta, joka aiheuttaa jännän, näyttävän heijastusefektin. Kivi ei ollu ihan halpa, koska se tuli huippuhiojalta, eli sen vuoksi joudun pyytämään tästä korusta enemmän kuin nappikorusta. En luonnollisestikaan tiedä mitä kiven paikalla on alunperin aikoinaan ollut, mutta hioitutin rubiinin paikkaan täsmälleen sopivaksi.
- tämän korun hinta on 59 euroa + postikulut kirjeenä 2 euroa

Hakusanat:
Rubiini, tähti, tähtirubiini, keskiaika, keskiajan, keskiaikainen, lipas, arkku, rasia, aarre, koru, korulipas, korurasia, arrearkku, riipus, pronssiriipus, rubiiniriipus, koru, pronssikoru, pronssiriipus, kaulakoru, kaulariipus, lukko, lukkoriipus, lukkokoru