Jari
Torin käyttäjä syyskuusta 2013
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (43)
Etelä-Pohjanmaa
Seinäjoki, Louko | Kartta
Oltermannin sauvoja
  • Oltermannin sauvoja
  • Oltermannin sauvoja
  • Oltermannin sauvoja
  • Kartta
10 €

Oltermannin sauvoja

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 11 tammikuuta 22:46
Lisätiedot
Myydään käyttämättömiä Oltermannin sauvoja 80-luvulta. Mukaan tulee sauvaan kuuluva paperi, johon voi kirjoittaa haluamansa tekstin ja sujauttaa sauvan sisään. Sauvat ovat käsityönä Koskenkorvalla valmistettuja. Kantoremmi on aitoa nahkaa.

Sauvalle voi keksiä haluamansa käyttötarkoituksen. Kääri esim. synttärisankarin tai hääparin onnittelut sauvaan. Sopii myös näytelmiin :)

Näitä on harvoin tarjolla!

Hinta 10 eur/kpl tai 30 eur/kaikki 4 kpl.

Pkt 5,90 eur.

Historiaa:

Oltermanninsauva oli keskeinen osa pohjalaista oltermannihallintoa ja sen tärkeimpiä tunnusmerkkejä. Oltermanni piti sauvaa hallussaan ja pani sen kiertämään kylää kutsuessaan kyläkokouksia koolle tai tiedottaessaan muista asioista, kuten aita-, oja-, tie- tai palotarkastuksista. Lisäksi oltermanninsauva oli arvonmerkki, joka korosti kylänvanhimman asemaa kyläyhteisön johdossa. Joskus kyläkokous kutsuttiin koolle kahdella sauvalla, jotka lähetettiin kylän eri päistä. Oltermanninsauva kulki kylässä tietyssä järjestyksessä, ja kun sauva oli tuotu taloon, talonväen velvollisuus oli viedä sauva ja tiedonanto seuraavaan taloon. Kirjoitustaidon yleistyttyä oltermannit kiinnittivät sauvaan paperilapun, josta ilmeni kulloinenkin asia