Yksityinen
Torin käyttäjä heinäkuusta 2014
Tunnistettu henkilö
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (22)
Kainuu
Kajaani, Kajaani Keskus
Otsonaattori (hajunpoisto, raikastus, puhdistus)
  • Otsonaattori (hajunpoisto, raikastus, puhdistus)
15 €/pv

Otsonaattori (hajunpoisto, raikastus, puhdistus)

Ilmoitustyyppi: Vuokrataan Ilmoitus jätetty: 9 huhtikuuta 15:31
Kunto: -
Lisätiedot
Vuokrataan hyvä otsonaattori kotikäyttöön!

_______________________________________________________________________

- Optimaalinen käyttöalue noin 80 m²
- Otsonin maksimituotto: 5 g / h
- Ajastin: 0-180 min
- Äänenvoimakkuus 35 desibeliä
- Tilavuusvirtaus max 106 CFM (3M/min)

Otsonaattori on tehokas apuväline, joka tuhoaa bakteereja sekä viruksia ja jonka avulla voit desinfioida ja poistaa epämiellyttävät hajut kuten homeen, hiivasienen, ummehtuneisuuden, viemärin, eläinten ja kalman hajut. Tehoaa kaikkiin eloperäisiin hajuihin. Otsoni ei sisällä mitään muita aineita kuin happea, eikä otsonikäsittelystä jää mitään kemikaalijäämiä. Rakenteiden sisällä olevaa hometta tai hajua otsonoinnilla ei kyetä poistamaan, vaan kosteusvaurion tai muun syyn vuoksi pilaantuneet materiaalit on aina uusittava. Tilat kannattaa kuitenkin otsonoida sen jälkeen, kun kaikki vaihdettavat materiaalit on poistettu. Huoneiston pintoihin ja kalusteisiin tarttuneet hajut ja homeitiöt saadaan näin eliminoitua. Otsoni on noin 1300 kertaa tehokkaampi hapetin kuin yleisesti käytetty kloori (Cl). Sopii mm. autoihin, asuntoihin, asuntovaunuihin, veneisiin, kotiin, jne.

Remontoitavissa huoneistoissa tulisi hajun poisto tehdä siinä vaiheessa, kun asunto on mahdollisimman tyhjä ja paljas, eli kun kaikki uusittavat materiaalit on poistettu ja huoneisto siivottu. Uusia pintamateriaaleja ei kannata laittaa ennen käsittelyä, koska otsoni ei pääse vaikuttamaan tapetin tai maalin läpi yhtä tehokkaasti kuin paljaaseen pintaan.

Autoa otsonoitaessa on hyvä sulkea tuuletusventtiilit ja ilmaraot, jotta otsonin pitoisuus pysyy riittävänä. Aseta otsonaattori mahdollisimman korkealle, jolloin otsoni leviää ajoneuvoon paremmin. Otsonin puoliintumisaika on noin 30 min, eli 2 tunnin otsonoinnin jälkeen otsoni haihtuu 1 tunnissa, jonka jälkeen ajoneuvoa voidaan mennä tuulettamaan. Vastaavasti 12 tunnin otsonoinnin jälkeen otsoni haihtuu 6 tunnissa. Kytke auton puhallin hetkeksi päälle tuuletuksen aikana, jolloin myös ilmakanavat tuulettuvat.

Hengitettynä otsoni on haitallinen yhdiste, mutta oikein käytettynä otsonointi on turvallista. Otsonia tuotetaan käsiteltävään tilaan tietty aika, jolloin tiloihin ei pidä mennä. Varmuuden vuoksi on suositeltavaa pitää 1 vrk varoaika, ennen kuin tilat otetaan käyttöön. Otsonaattorin voi kuitenkin käydä sammuttamassa pikaisesti ja avaamassa ikkunat. Otsonoinnin jälkeinen tuuletus on pakollinen. Samassa tilassa ei saa oleskella ihmisiä tai eläimiä samaan aikaan. Otsonoitavassa tilassa ei saa pitää huonekasveja eikä elintarvikkeita, jotka eivät ole jääkaapissa tai tiiviissä pakkauksessa. Verhoillut kalusteet ja tekstiilit ym. hajua imeneet tavarat kannattaa imuroida ja sijoittaa ilmavasti ennen otsonointia. Mikäli hajua on myös komeroissa, kannattaa niiden ovet jättää auki. Jos on epäilys, että käsiteltävässä tilassa on luonnonkumista valmistettuja esineitä tai niiden osia, on ne poistettava tilasta, sillä otsoni haurastuttaa luonnonkumia nopeasti. Muihin yleisesti käytettäviin materiaaleihin lyhytaikaisella otsonoinnilla ei ole havaittu olevan vaikutusta ja luonnonkumi on nykyään harvinaista.

Otsonointi tehoaa parhaiten suljetussa tilassa, jossa ilmanvaihto on vähäistä. Otsonin leviäminen muihin tiloihin, esimerkiksi ilmanvaihdon kautta, on estettävä. Otsoni on ilmaa raskaampaa ja huonetiloja otsonoitaessa laite on hyvä sijoittaa vähintään 1,5 metrin korkeudelle. Otsonin levittäytymistä erillisiin tiloihin ja ahtaisiin paikkoihin on suositeltavaa tehostaa tuulettimilla. Hajunpoistoon tarvittava aika riippuu tilan koosta ja materiaaleista sekä hajun aiheuttajasta ja pinttyneisyydestä. Korkea lämpötila ja ilmankosteus vähentävät otsonoinnin tehoa. Homeen, tupakansavun ja eläinten hajun saa yleensä poistettua melko nopeasti, mutta esim. tulipalon aiheuttama haju tai kalman haju vaativat pidemmän ja vahvemman käsittelyn. Normaali käsittelyaika huoneistoissa on 1-4 vuorokautta. Otsonaattorilla saat raikastettua max. 80 m² tilan sisäilman.

HUOM! Otsonaattorin käyttö aina omalla vastuulla!

_______________________________________________________________________

VUOKRAUKSEN HINTA: 15e / VUOROKAUSI (24H)
2 VUOROKAUTTA: 25e (48H)
LISÄVUOROKAUDET: 2 VUOROKAUDEN JÄLKEEN 5e VUOROKAUSI
MAKSIMIVUOKRAUSAIKA: 1 VIIKKO (50e)
MINIMIVUOKRAUSAIKA: 1 VUOROKAUSI (24H)
LAITTEEN HAJOTESSA KÄYTTÄJÄN VIRHEEN TAKIA: OMAVASTUU 100e

_______________________________________________________________________