KAUPPA
Hilden Mikko LKV, KiAT, kaupanvahvistaja, yrittäjä 045 861 4477
Äänekoski Niemelä Niemeläntie 65 Hotellirakennus:
  • Äänekoski Niemelä Niemeläntie 65 Hotellirakennus:
  • Äänekoski Niemelä Niemeläntie 65 Hotellirakennus:
  • Äänekoski Niemelä Niemeläntie 65 Hotellirakennus:
  • Äänekoski Niemelä Niemeläntie 65 Hotellirakennus:
  • Äänekoski Niemelä Niemeläntie 65 Hotellirakennus:
  • Äänekoski Niemelä Niemeläntie 65 Hotellirakennus:
199 000€ 265 000€

Äänekoski Niemelä Niemeläntie 65 Hotellirakennus:

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 26 heinäkuuta 21:29
Kunto: Tyydyttävä
Tontin koko: 24 670 m²
Katso lisätietoja asunnosta Oikotiellä
Lisätiedot
Ilmoittaja: LKV HILDEN | Hilden Real Estate Oy

Loma-Niemelä / Hotelli Särkkä - monta nimeä, monta tarinaa.

Vuonna 1987 rakennettiin upealle paikalle (Ala)-Keitele järven rantaan tämä Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen & Komonen Oy:n suunnittelema monumentaalinen, sen aikakauden "miljoonahotelli", ja jossa Rakennusliike A ja O Koskinen Oy toimi pääurakoitsijana. Arkkitehtuuri on näyttävää, ja varmastikin edustaa ko. aikakauden näyttävintä kärkeä. Uniikki tontti aina vaatiikin myös yhtä uniikin rakennuskannan! Tilojen sisustuksessa käytetty runsaasti puuta sekä myös mm. muotoilija Juha Leiviskän suunnittelemia valaisimia.

Rakenteet ja kiinteistötekniikka ovat alkuperäisessä rakentamisajan kunnossa. Mitään isompia korjauksia/perusparannuksia ei ole tehtynä rakennukseen, ainoastaan julkisivuverhous on uusittu aikoinaan, joka nyt tosin jo uudelleen uusimisen tarpeessa. Kaikki alkuperäiset suunnitelmat sekä rakenne- ja LVIS -piirustukset ovat tallessa. Ilmanvaihtolaitteista on järeä, tilat lämpiävät kahdella öljykattilalla sekä vesikiertoisilla lämpöpattereilla, täten varmastikin olisi järkevää miettiä öljylämmityksen korvaamista toisella päälämmitysmuodolla.

Majoitustilat ovat kahdessa kerroksessa, joissa yhteensä 24 kpl n. 20 m2 kokoista huonetta, ja joissa kaikissa omat kaakeloidut kylpyhuoneet suihkulla/wc:llä. Kaikista huoneista on etelänsuuntainen järvinäköala, ja osassa huoneista on lisänä parvi. Yläkerrassa saunatilat 2 kpl sekä käynti katetulla parvekkeelle, joka järvinäköalalla sekin. Keskimmäisessä kerroksessa vastaanottoaula, wc-tilat, toimistohuonetila sekä isot kokous- ja ravintolatilat, ja täysin toimintakuntoinen suurtalouskeittiö kattavalla kone- ja laitevarustelulla sekä isoilla kylmiöillä. Kellarikerroksessa pannuhuone, sosiaalitiloja, pesutupa sekä liinavaatehuonetilat ja sähköpääkeskus.

Rakennus on ollut viimeksi v. 2021 majoituskäytössä, eikä se ole ollut koskaan "kylmillänsä", siinä on siis pidettynä koko ajan peruslämpöä päällä. Tällä hetkellä rakennus on luvitettuna käyttötarkoitukseltansa loma-, lepo- ja virkistyskodiksi, ja voimassa olevaan rantakaavaan (vuodelta 1985) tämä on merkitty loma-asuntojen (RA) korttelialueeseen kuuluvaksi. Käyttötarkoituksen muutos esim. kuntoutus- tai hoivakotiyksikkötoimintaan voisi olla mahdollisesti toteutettavissa kaavasta poikkeamalla.

Noin 2,5 hehtaarin suuruisella kiinteistöllä on etelänsuuntaista rantaviivaa n. 190 metriä, ja rannassa on kaavaan merkittynä rakennuspaikka kahdelle erilliselle rakennukselle, joiden yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 70 m2. Kaavamuutoksella olisi ehkä mahdollista muodostaa uusia (omakotitalo)tontteja rantaan?

Yleiskaavassa Niemeläntien uusi tielinjaus on osoitettu kulkemaan tämän kiinteistön ylä-/pohjoispuolelta, joka rauhoittaisi kiinteistön läpi kulkevan liikenteen (tällä hetkellä asuin- ja vapaa-ajan rakennuksia Niemeläntien toisessa päässä).

Katso kattava määrä valokuvia sisältä, ilmasta ja ulkoa sekä myös videoesittely, josta saat varmastikin hyvän käsityksen paikan tarjoamista mahdollisuuksista ja sen nykykunnosta.

Myyntiesitteellä vielä tarkemmat/yksityiskohtaisemmat tiedot kohteesta.

Pyyntihinta 199.000e / tarjouksia kuunnellaan

Lisätiedot ja yksityisesittelyt: Mikko Hilden, LKV, 045 861 4477, mikko@lkvhilden.fi

LKV HILDEN / Hilden Real Estate Oy

Kiinteistön- ja vuokranvälitys
Kauppa- ja arviokirjat
Kaupanvahvistus
Katso lisätietoja asunnosta Oikotiellä
Samanlaisia ilmoituksia Oikotie.fi sivustolla