Kimmo
Torin käyttäjä huhtikuusta 2014
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (770)
Keski-Suomi
Jyväskylä, Pappilanrinne-Pappilanvuori | Kartta
Irene Kristeri: Manian varjossa, kun perheenjäsenä
  • Irene Kristeri: Manian varjossa, kun perheenjäsenä
  • Kartta
102 €

Irene Kristeri: Manian varjossa, kun perheenjäsenä

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 5 tammikuuta 17:38
on psyykkinen sairaus. Elämä psyykkisen sairauden kanssa koettelee paitsi sairastunutta itseään, myös hänen läheisiään. Masennusta pidämme jo kansansairautena, mutta muut psyykkiset sairaudet ovat yhteiskunnassamme yhä tabuja, joista mieluummin vaietaan: sairauden taakalle ei ole jakajia.

Irene Kristeri kuvaa kirjassaan koskettavasti elämää kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivän läheisenä. Miten sairaus vaikuttaa läheisen mieleen? Millaisia selviytymisstrategioita läheinen omaksuu? Millaista on elämä silloin kun perheenjäsen on manian vallassa ja kaikki, mitä mahdottomimmatkin asiat, tuntuvat olevan hänelle mahdollisia? Entä depression iskiessä, kun uhkana on jopa itsemurha? Kokeneen terapeutin ammattitaidolla Kristeri muistuttaa, että läheisen on muistettava oma hyvinvointinsa: siihen tarvitaan niin itsekunnioitusta kuin anteeksiantoa ja ymmärrystä.

Asiasanat: kaksisuuntainen-mielialahäiriö psyykkisesti-sairaat psykiatriset-potilaat identiteetti mielenterveyshäiriöt perheenjäsenet ystävät työyhteisöt vaikutukset sopeutuminen

Kovakantinen kirja kansineen on mielestäni uudenveroinen

Ilmoittajan toimitustavat