Sini
Keski-Suomi
Jyväskylä, Kortepohja
Kolonialismin jäljet (2007)
  • Kolonialismin jäljet (2007)
  • Kartta
5 €

Kolonialismin jäljet (2007)

Myydään. Ilmoittaja: Sini. Ilmoitus jätetty 1 joulukuuta 15:31.
Osasto: Muut kirjat ja lehdet
Sijainti: Keski-Suomi - Jyväskylä, Kortepohja
Hinta: 5 €
Myydään Kuortin, Lehtosen ja Löytyn (toim.) artikkeliteos "Kolonialismin jäljet: Keskustat, periferiat ja Suomi", 2007. Helsinki: Gaudeamus. Sivuja 263.

Lähes uudenveroinen, ei merkintöjä tai taittumia sivuilla/kansissa jne. Sopii esim. lahjaksi.

Lisätietoja kirjasta: http://www.gaudeamus.fi/kolonialisminjaljet/

Hintapyyntö: 5 e

Nouto Jyväskylän Kortesuolta tai tuonti Jyväskylän keskustan lähialueille. Myös postitus mahdollista; ostaja maksaa postikulut (esim. kirjeenä 5,20 e).

TAKAKANNEN ESITTELYTEKSTI:
"Onko kolonialismin aika ohi, vai elämmekö yhä sen jättämien jälkien keskellä? Mikä on Suomen paikka kolonialististen suhteiden leimaamassa maailmassa? Millaisia jälkiä siirtomaa-aika on jättänyt Suomeen? Teoksessa esitellään jälkikoloniaalista teoriaa ja pohditaan sen soveltamista Suomen oloihin. Siinä pohditaan, millaisia eväitä jälkikoloniaalinen teoria tarjoaa Suomen ja suomalaisuuden ymmärtämiseksi. Jälkikoloniaaliseen ajatteluun johdattelevat suomennokset, joissa esitellään alan klassikkojen Edward W. Saidin, Gayatri Chakravorty Spivakin, Homi K. Bhabhan ja Avtar Brah'n ajattelua. Lisäksi kirjassa käsitellään muun muassa kielen rasistisuutta, saamelaisten alistamista, monikulttuurista kansalaisjärjestötoimintaa sekä etnisen toiseuden esittämistä suomalaisessa musiikissa ja kirjallisuudessa. Kolonialismin jäljet soveltuu kolonialismin vaikutusten tutkijoille ja opiskelijoille sekä kaikille suomalaisuudesta ja monikulttuurisuudesta kiinnostuneille."

HAKUSANOJA:
jälkikolonialismi (postkolonialismi), imperialismi, nationalismi, yhteiskunta, historia, maailmanpolitiikka, maahanmuutto, identiteetti, etnisyys, sukupuoli (sukupuolisuus), naiseus/ mieheys, monikulttuurisuus, saamelaiset, alkuperäiskansa