Kimmo
Torin käyttäjä huhtikuusta 2014
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (770)
Keski-Suomi
Jyväskylä, Pappilanrinne-Pappilanvuori | Kartta
NIna af Enehjelm: Armi Kuusela
  • NIna af Enehjelm: Armi Kuusela
  • Kartta
7 €

NIna af Enehjelm: Armi Kuusela

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 15 marraskuuta 21:26
Armi Kuusela on ylivoimainen voittaja! Täydellinen kaaos Seutulan lentokentällä! Salainen tapaaminen Tokiossa! Viettelysten ilta! Armin elämä Manilassa! Jättäkää minut jo rauhaan!

Armi Kuuselasta tuli tähti, kun hän vuonna 1952 voitti Miss Universum -kisat Yhdysvalloissa. Palattuaan takaisin kotiin hän joutui ennennäkemättömän henkilöpalvonnan kohteeksi. Mutta juuri kun kansakunta oli saanut oman prinsessansa, tämä hylkäsi maansa, lyöttäytyi yhteen filippiiniläismiehen kanssa ja muutti Manilaan. Hurmosmainen palvonta ja Armin nopea katoaminen nostattivat hänen tähteytensä myyttisiin mittakaavoihin.

Armi Kuuselalla onkin keskeinen asema suomalaisessa julkkishistoriassa hän oli ensimmäinen henkilö, jonka yksityiselämästä raportoitiin säännöllisesti lehdistössä.

Jälkipolville Armi-huuma on arvoitus. Miten kauneuskuningattaresta voi tulla palvottu ikoni ja kansakunnan itsetunnon kohentaja?

Filosofian maisteri Nina af Enehjelm tarkastelee teoksessaan ensimmäistä suomalaista supertähteä nykynäkökulmasta. Armin läheisten ja tuttavien haastatteluihin ja laajaan taustamateriaaliin perustuva teos sisältää paljon yllättäviä ja humoristisiakin yksityiskohtia. Kirja on myös mielenkiintoinen tutkielma suurten ikäluokkien nuoruusvuosista ja kotimaisen julkkisjournalistiikan vaiheista aina sen syntyhetkistä näihin päiviin asti

Pehmytkantinen kirja kansineen on mielestäni vieläkin uudenveroinen.
Katso ilmoittajan toimitustavat