, Kimmo
Torin käyttäjä huhtikuusta 2014
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (599)
Keski-Suomi
Jyväskylä, Pappilanrinne-Pappilanvuori | Kartta
Päivi Alasalmi: Loistava yksinhuoltajuus
  • Päivi Alasalmi: Loistava yksinhuoltajuus
  • Kartta
7 €

Päivi Alasalmi: Loistava yksinhuoltajuus

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 11 elokuuta 21:17
Yksin lasten kanssa, silti onnellinen vertaistukea arjessa jaksamiseen

Yksinhuoltaja tarvitsee tukea, voimaa ja varmuutta siitä, ettei ole yksin vaan yksi monista. Tässä kirjassa puhuvat yksinhuoltajuuden kokeneet, esimerkiksi viiden lapsen äiti, 1- ja 3-vuotiaiden lasten isä, romani-isä, leskeksi jäänyt äiti, Afrikassa asunut suomalaisäiti sekä kirjailija itse. Heillä kaikilla on erilaiset taustat ja elämäntilanteet, mutta myös omat sankari- ja selviytymistarinansa, joista muut yksinhuoltajat voivat ammentaa voimaa ja vinkkejä arkeen.

Vanhemmuus ei ole helppoa, saati sitten yksinhuoltajuus, mutta Alasalmi kannustaa löytämään myös sen valoisat puolet: Olkaamme ylpeitä omasta itsestämme, elämänkokemuksestamme, moninaisista kyvyistämme, ällistyttävästä neuvokkuudestamme ja ennen muuta hienoista, rakkaista lapsistamme. Älkäämme haikailko sitä, mitä meillä ei ole, vaan olkaamme onnellisia siitä, mitä meillä on!

Vakaviakin asioita pitää käsitellä välillä pilke silmäkulmassa. Kirjan lopusta löytyvät ohjeet Alasalmen laatimaan tragikoomiseen Haluatko yksinhuoltajaksi? -peliin, jonka musta huumori saa unohtamaan hetkeksi arjen haasteet.

1. p. 2011, Gummerus, 203 s. Pehmytkantinen kirja kansineen on mielestäni uudenveroinen.

Ilmoittajan toimitustavat