Kimmo
Torin käyttäjä huhtikuusta 2014
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (773)
Keski-Suomi
Jyväskylä, Pappilanrinne-Pappilanvuori | Kartta
Vallan juhlat - juhlivan vallan kulttuuri
  • Vallan juhlat - juhlivan vallan kulttuuri
  • Kartta
9 €

Vallan juhlat - juhlivan vallan kulttuuri

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 5 tammikuuta 18:59
antiikista nykypäivään. Värikylläiset kulkueet ja messut, sotilasrivistöjen kansoittamat kentät ja paraatikadut, itsenäisyyspäivän vastaanotto.

Jokainen meistä on nähnyt lukemattomia vallan juhlia. Osa niistä on saattanut vaikuttaa mahtipontisuudessaan vierailta, kenties uhkaaviltakin. Meidän voi olla vaikea ymmärtää totalitaaristen valtioiden massatilaisuuksia. Vallan juhla ei kuitenkaan ole vain absolutististen järjestelmien tai menneiden valtiaiden propagandan väline, vaan myös omassa kulttuurissamme vallan juhlat ovat yhtä lailla olemassa.

Juhla antaa vallalle näkyvän, kuuluvan ja tuoksuvan olomuodon. Valta ja yhteiskunnallinen hierarkia ovat abstrakteja käsitteitä, joten niiden hahmottaminen vaatii konkreettisia, aistein havaittavia ilmentymiä. Hetkellisten juhlien ketjusta muotoutuu pitkäaikainen vallan juhlien kulttuuri, tapa esittää valtaa ja etsiä sille hyväksyntää.

Tässä teoksessa pohditaan vallan juhlia Rooman keisareista vuoden 2000 Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Hallitsijoiden, kirkon, kansakunnan ja työväen juhlia tarkastellaan Euroopan suurkaupungeista Suomen Turkuun.

Kirjan on toimittanut Taina Syrjämaa.

Kovakantinen kirja kansineen on mielestäni uudenveroinen. Tosin edellinen omistaja on laittanut taka-aukeamalle poistettu-leiman. Kirjassa eri ole muita leimoja eikä se siis ole kirjastopoisto.

Ilmoittajan toimitustavat