, Kimmo
Torin käyttäjä huhtikuusta 2014
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (819)
Keski-Suomi
Jyväskylä, Pappilanrinne-Pappilanvuori | Kartta
Wirrankoski: Isoisän laivat - Päijänteen
  • Wirrankoski: Isoisän laivat - Päijänteen
  • Kartta
24 €

Wirrankoski: Isoisän laivat - Päijänteen

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 4 syyskuuta 21:46
huviliikenteen vanhoja ammattilaivoja

Suomen pisin järvi, Päijänne, on jo esihistorian ajoista lähtien ollut sijaintinsa ja ulottuvuutensa ansiosta merkittävä liikenneväylä. Ihmis- ja tuulivoimaa käyttävien pikkuveneiden joukkoon ilmestyi 1850-luvulla uusi tulokas, höyrylaiva. Voimakkaasti kehittynyt kauppa ja teollisuus kasvatttivat asutuskeskuksia eri puolille Päijännettä - suurimpana Lahden, Heinolan ja Jyväskylän kaupungit. Niiden välisen matkustaja- ja tavaraliikenteen välittäjinä sekä järven rannalle syntyneen teollisuuden työjuhtina laivat olivat pitkälle 1900-luvun puolelle korvaamattomia. Rauta- ja maantieliikenteen kehittyessä suurin osa vanhoista ammattilaivoista on valjastettu huviliikenteen palvelukseen, osa hoitaa toki edelleen linja- ja risteilyliikennettä.

Tämä runsaasti kuvitettu teos kertoo noiden wanhojen hywien aikojen laiwojen jopa yli 100-vuotisia tarinoita- mistä ne avat tulleet, mitä ne ovat aikoinaan olleet ja miksi niistä on tullut sellaisia kuin ne nyt ovat. Teos osoittaa, että monet Päijänteen laivat oivat ensin liikennöineet merella tai muilla Suomen suurilla sisäjärvillä.

Kirjan tekijät ovat tehneet suurtyön keräämällä kirjan loppuun kaikista tiedossa olevista Päijänteen vanhoista laivoista seikkaperäiset selvitykset. Raimo A. Wirrankoski, Erkki Honkanen Hannu Koskinen

1.p. 1999 (?), 171 s. Kovakantinen kirja kansineen on mielestäni TODELLA HYVÄKUNTOINEN KIRJASTOPOISTO muovituksineen ja leimoineen.

Ilmoittajan toimitustavat