Rasheda
Torin käyttäjä maaliskuusta 2019
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (9)
Pirkanmaa
Tampere, Tesoma
Muinaisen Egyptin Uraeus-kuninkaan Cobra -veistos-
  • Muinaisen Egyptin Uraeus-kuninkaan Cobra -veistos-
  • Muinaisen Egyptin Uraeus-kuninkaan Cobra -veistos-
20 €

Muinaisen Egyptin Uraeus-kuninkaan Cobra -veistos-

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 30 marraskuuta 15:10
Lisätiedot
Historiallinen tausta :

Uraeus on tyylitelty, pystyssä oleva egyptiläinen kobra, jota käytetään muinaisen Egyptin suvereenisuuden, rojaltin, jumaluuden ja jumalallisen auktoriteetin symbolina.

Symboliikka:
Uraeus on jumalatar Wadjetin symboli. Hän oli yksi varhaisimmista egyptiläisistä jumaluuksista ja häntä kuvattiin usein kobrana, koska hän on käärmejumalatar. Hänen kulttinsa keskipiste oli Per-Wadjetissä, jota kreikkalaiset kutsuivat myöhemmin Butoksi. Hänestä tuli Niilin suiston suojelija ja kaikkien Ala-Egyptin puolustaja. Faaraot käyttivät urausta pääkoristeena: joko Wadjetin rungon ollessa pään yläpuolella tai päätä ympäröivänä kruununa; tämä osoitti Wadjetin suojan ja vahvisti faaraon vaatimusta maasta. Kaikilla tavoin Uraeus näkyi faraon pään päällä, se oli itse asiassa osa faraon kruunua. Faarao tunnustettiin vain kuluttamalla Uraeusta, mikä välitti hallitsijalle legitiimiyden. Tästä perinteestä on näyttöä jopa vanhassa kuningaskunnassa kolmannen vuosituhannen eaa. Useita jumalattareita, jotka liittyvät Wadjetiin tai pidetään niitä näkökohtina, on kuvattu myös ureuksen päällä.
Faaraoita pidettiin auringonjumalan Ra ilmestyksenä, joten uskottiin myös, että Uraeus suojeli heitä sylkemällä vihollisilleen tulta jumalattaren tulisilta silmiltä. Joissakin mytologisissa teoksissa Ra: n silmien sanotaan olevan uraei. Wadjets olivat olemassa jo kauan ennen tämän kultin nousua, kun ne syntyivät Wadjetin silmänä kobrana. Wadjets ovat myös symbolien nimiä, joita kutsutaan Kuun silmäksi, Hathorin silmäksi, Horuksen silmäksi ja Ra-silmäksi.

Mitat: 6cmX6cmX26 cm

Paino: 500 grammaa

Valmistusmaa: Egypti
 
(TRANSLATED BY GOOGLE)
Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Tori kumppaneineen käyttää sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja