Seppo
Torin käyttäjä kesäkuusta 2015
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (2)
Pirkanmaa
Lempäälä, Höytämö | Kartta
Olavi Laine, öljy kankaalle, 54x65 cm, Sospel
  • Olavi Laine, öljy kankaalle, 54x65 cm, Sospel
  • Kartta
900 €

Olavi Laine, öljy kankaalle, 54x65 cm, Sospel

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 12 lokakuuta 15:44
Todella hieno, siisti ja hyväkuntoinen Olavi Laineen öljyväri maalaus kankaalle kiilakehyksissä. Maalauspinnassa ei halkeilua tai muita vikoja. Kehykset uudehkot ja hyväkuntoiset, suoraan seinälle. Työ on Olavi Laineen 60-luvun lopun/ 70-luvun alun tuotantoa taiteilijan useilta Etelä-Ranskan maalausmatkoilta. Signeerauksessa ei ole Laineelle tyypillisesti vuosilukua. Aiheena vanhoja taloja Sospelin pikkukaupungista Nizzan läheltä Etelä-Ranskasta.

Työ on kooltaan 54 x 65 cm ja kehysten ulkomitta on 65,5 x 76,5 cm.

Teoksen voi noutaa ja sitä voi myös käydä katsomassa kotonani Tampereen lähellä, (Helsinki moottoritien Sääksjärven liittymän lähellä, Ikean ja Ideaparkin välissä).

Tarvittaessa pakkaan erittäin hyvin ja lähetän Matkahuollon varovasti käsiteltävänä lähetyksenä kiinteällä 30 euroa hinnalla kaikkialle Suomeen, myös Postin välityksellä niin sovittaessa.

Tuon työn ilmaiseksi Tampereen alueella sovittuna aikana muutaman päivän toimitusajalla.

Toimitan myös Tampere-Helsinki välillä ja pääkaupunkiseudulla pientä 20 euron kiinteää korvausta vastaan sovittuna aikana kahden viikon kuluessa.


Taiteilijan taustaa:

Matrikkeli taiteilija Olavi Laine, syntyi 20.12.1922 Oulussa ja kuoli 15.12.1983 Helsingissä. Laine opiskeli Oulun vapaassa taidekoulussa 40-luvulla. Uransa alkuvaiheissa Laineen työt levisivät lähinnä tuttavien ja sukulaisten välityksellä. Hän piti ensimmäiset näyttelynsä 1947 Mikkelissä. Vuonna 1952 Laine myi omaisuutensa ja matkusti perheensä kanssa Nizzaan Ranskaan jossa hän opiskeli École Nationale d'Arts Décoratifs de Nicessä 1952-1953 ja vielä myöhemmin École Municipale de Dessinissä 1962-1963. Nizza ympäristöineen teki suuren vaikutuksen Laineeseen ja hän kuvasikin sitä useissa maalauksissaan. Toinen Laineen suosikkikohde Ranskassa oli Chartres Pariisin lähellä. Laine kävi myös usein Ruotsissa ja maalasi siellä Lökholmenin kalastajasataman ja Kosterin saaren maisemia.
Katso ilmoittajan toimitustavat