Jani Matinlauri
Torin käyttäjä marraskuusta 2014
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (39)
Pirkanmaa
Tampere, Tampere Keskus Läntinen
30 €

Roope Ankan Elämä ja Teot 1 (1997)

Myydään. Ilmoittaja: Jani Matinlauri Ilmoitus jätetty 1 joulukuuta 19:55.
Roope Ankan Elämä ja Teot 1 (1997)
  • Roope Ankan Elämä ja Teot 1 (1997)
  • Roope Ankan Elämä ja Teot 1 (1997)
  • Roope Ankan Elämä ja Teot 1 (1997)
  • Roope Ankan Elämä ja Teot 1 (1997)
  • Roope Ankan Elämä ja Teot 1 (1997)
  • Kartta
Osasto: Sarjakuvat
Sijainti: Pirkanmaa - Tampere, Tampere Keskus Läntinen
Hinta: 30 €
Don Rosan mahtava eepos, jonka kahdessatoista luvussa kerrotaan visukintun tie glasgowlaisesta lankkipojasta universumin varakkaimmaksi ankaksi. Kunkin luvun alkuun Don Rosa on liittänyt perusteelliset taustakommentit sekä piirtämänsä upeat alkuperäiskannet.

Roope Ankan elämä ja teot (engl. The Life and Times of Scrooge McDuck) on Don Rosan kirjoittama ja piirtämä sarjakuvatarinoiden sarja Roope Ankan elämän eri vaiheista. Sarja on myöhemmin julkaistu sarjakuvaromaanin muodossa. Alkuperäiset kaksitoista lukua muodostivat 212-sivuisen kokonaisuuden, mutta Rosa on jälkeenpäin lisännyt lukuihin ylimääräisiä ruutuja ja jopa luonut kokonaan uusia lukuja, niin sanottuja b-osia. Nämä b-osat julkaistiin syksyllä 2007 omana kirjanaan Roope Ankan elämä ja teot 2.

Kokoelman tarinat muodostavat jatkumon, joka kertoo Roopen elämän keskeisimmistä tapahtumista syntymästä vuonna 1867 vuoteen 1947. Tarinoihin on sisällytetty melkein kaikki Carl Barksin tarinoissa esiintyneet maininnat Roopen elämästä ajalta ennen kuin hän kohtasi Akun sekä Tupun, Hupun ja Lupun tarinassa Joulu Karhuvuorella. Tämän tapahtuman Rosa on sijoittanut sarjan ilmestymisajankohdan mukaan vuoteen 1947. Viimeinen, kahdestoista episodi sijoittuu tarkkaan ottaen ajallisesti Joulun Karhuvuorella viimeisen ja toiseksi viimeisen sivun välille. Roope Ankan elämä ja teot tarjoaa myös paljon tietoa muiden Roopeen liittyvien hahmojen taustoista ja alkuperistä.

Kahta ensimmäistä lukua lukuun ottamatta Roope Ankan elämä ja teot julkaistiin Aku Ankassa vuosien 1992, 1993 ja 1994 aikana. Vuonna 1997 kokonaisuus julkaistiin myös kovakantisena kirjana, joka sisälsi kaikki alkuperäiset luvut lisäruutuineen, niiden kansikuvitukset, sekä tekijän omat kommentit lukujen tekemisestä ja yksityiskohdista. Kirja myytiin nopeasti loppuun niin Suomessa kuin Skandinaviassakin, ja vuosina 20012006 siitä otettiin kaikkiaan kolme uusintapainosta.

Hinta sisältää toimituskulut.

Ilmoittaja on valmis postittamaan tuotteen