KAUPPA
Tero Hytönen Asiakaspalvelija, myyjä +358400185111
14 500€ 15 500€

STRIZ sotalaivan yhteysvene

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 6 heinäkuuta 15:49
Kunto: Tyydyttävä
Toimituskulut: 200 €
Pituus: 8 metriä Käyttötunnit: -
Vuosimalli: 1980 Runkomateriaali: Alumiini
Moottori: Ei
Lisätiedot
Kylmänsodan aikaan neuvostoliiton laivastoa johti 250m pitkä risteilijä nimeltä Kirov. Tälle sattui 1990 joku hämminki Välimerellä ja alus hinattiin Norjanrajan tuntumaan odottelemaan korjausta. Ennen hinausta joku oli jättänyt laivan käyttämällä komentajan yhteysalusta. Tämä yhteysalus kulkeutui Välimereltä Puolan ja Helsingin kautta Joensuuhun jossa se on odotellut omistajan vapaa-aikaa sen kunnostamiseksi. Yrittäjällä vapaa-aika on melkoisen harvinaista ja näin ollen kokeillaan laittaa tämä projekti myyntiin, josko joku muu ennättäisi sitä eteenpäin saattamaan.

Alus on hyvää neuvostoliittolaista merialumiinia. Ikkunat ovat joka suuntaan kaarevat kuin DDR:läisen nukkumatin avaruusaluksissa. Perässä siivet kuin -60 Cadillacissa. Rungon muotoilu on suunniteltu ottamaan isommatkin aallot vastaan ja pohja kaartuu perässä kuin plaanilevyiksi.

Alusta ohjataan tilavasta avotilasta jossa myös matkustajille penkki. Takakansi nousee ylös paljastaen jykevän neuvosto dieselin. Koneessa on 6 sylinteriä ja se tarvitsee ainakin polttoainelinjaston putsauksen sekä uudet öljyt ja suodattimet. Todennäköisesti pientä herkistelyä muutenkin. Moottorin molemmin puolin löytyy isot dieseltankit.
Sisätilasta on liitteenä kuva siitä miltä siellä on näyttänyt. Vastakkain istuttavat pitkittäiset penkit ja kaappi jossa tilaa parille vodkapullolle ja laseille. Tosiasiassa sisäpinnat on maalattu väärällä maalilla joka hilseilee irti kauttaaltaan. Säilytystilaa on penkkien ja lattian alla.

Aluksen kyljissä on ulosponnahtavat paikat laivan kylkeen kiinnittämiseksi ja etu sekä takakannella on nakkia paksummat vaijerit järeine koukkuineen laivaan nostoa varten.

Rahotus järjestyy ja kuljetus maateitse voidaan hoitaa lisähinnasta.