Korhonen
Torin käyttäjä syyskuusta 2013
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (115)
Pohjois-Karjala
Joensuu, Kanervala | Kartta
Tiina Rosenberg: Arvot mekin ansaitsemme
  • Tiina Rosenberg: Arvot mekin ansaitsemme
  • Tiina Rosenberg: Arvot mekin ansaitsemme
  • Kartta
5 €

Tiina Rosenberg: Arvot mekin ansaitsemme

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 4 lokakuuta 17:17
Tiina Rosenberg: Arvot mekin ansaitsemme - Kansakunta, demokratia ja tasa-arvo
ISBN: 978-951-31-7722-5
Kustantaja: Tammi
Kieli: Suomi
Painovuosi: 2014
Sivumäärä: 195
Sidonta: Sidottu, kovakantinen
Kunto: Erinomainen

"Ajankohtainen yhteiskunnallinen puheenvuoro ja keskustelun herättäjä

Taideyliopiston rehtorin professori Tiina Rosenbergin rohkea ja kantaa ottava katsaus nykyhetken yhteiskunnallisiin ja poliittisiin ilmiöihin.

Tiina Rosenberg analysoi teoksessaan huolestuttavia, arvoihin liittyviä tendenssejä suomalaisessa, pohjoismaisessa ja eurooppalaisessa yhteiskunnassa. Eurooppa on aina ollut monimutkainen ja monikulttuurinen osa maailmaa, mutta viime vuosikymmeninä on käynyt selväksi, etteivät eurooppalaiset yhteiskunnat osaa käsitellä yhä räikeämpää ja näkyvämpää rasismia, johon liittyvät olennaisesti kansallismielinen arvokonservatismi, poliittinen populismi ja uusfasismi.

Rosenberg muistuttaa, että demokratia ja ihmisoikeudet eivät ole abstrakteja käsitteitä, vaan konkreettisia edellytyksiä poliittiseen toimintaan. Demokratia menettää voimansa kansanvaltana, jos sitä käytetään ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa vastaan.

Tiina Rosenberg toimii Taideyliopiston rehtorina Helsingissä. Hän on myös Tukholman yliopiston teatteritieteen professori. Rosenberg on aikaisemmin työskennellyt sukupuolentutkimuksen professorina Lundin ja Tukholman yliopistoissa. Hän on ruotsalaisen feministijärjestön Feministiskt iniativ (Feministinen aloite) perustajajäsen ja yhteiskunnallinen keskustelija."
Katso ilmoittajan toimitustavat