elma
Torin käyttäjä elokuusta 2014
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (807)
Pohjois-Pohjanmaa
Oulu, Haapalehto
Antti Hyry : Maatuuli
  • Antti Hyry : Maatuuli
10 €

Antti Hyry : Maatuuli

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 9 lokakuuta 09:59
Kunto: Erinomainen
Toimitustapa:
Lähetys
Toimitus helposti Tori-pakettina
Kun kaupat on sovittu, kerro myyjälle vastaanotatko tuotteen mieluiten Postin pakettiautomaattiin, toimipisteeseen vai kotiinkuljetettuna. Lue lisää »
Lähetä
Tori-paketti
Lisätiedot
Antti Hyry - Maatuuli
Sidottu kansipaperein (kovakantinen)
Otava 1980
Sivumäärä 190

Pirtissä oli valoisaa ja aurinko paistoi pöydälle ja lattialle mansikkamaan puoleisesta ikkunasta. Seinäkello tikitti, jääkaappi surisi ja lakkasi. Toiset nukkuivat. Edessäpäin seinän takana olivat ruohokentät ja sauna, puut, kivet, pensaat, ranta ja meri. Hän mietti, että muutaman päivän perästä juhannus olisi takanapäin. Ihmisellä on aina näin aamulla aikaisin hyvä ja virkeä olo. Ulkona on kirkas ja lämmin kesäaamu. Ihminen odottaa, että tulee juhannusaattopäivä ja juhannusaattoyö ja juhannus, kaksi lämmintä valoisaa pyhää ja juhannusseurat joella ja sitten arkipäivä, yhtä lämmin ja valoisa, mutta ihan erituntuinen. Ja koko ajan aina aamulla mieli on virkeä ja suuntautunut lähitulevaisuuteen. On hyvä, kun on näin, hän mietti, mutta mitään en ymmärrä. Nämäkin mitättömät hetket menevät ohi, eikä niitä enää ole, eikä niitä saa takaisin, niitä muistelee, ja aina on käsillä tuo tietymättömyys. (takakansiteksti)

Antti Hyryn terapeuttisen rauhallinen kirja Maatuuli (1980). Arkisia tapahtumia ja ajatuksia keski-ikäisen miehen, Pietarin, näkökulmasta. Ensin tavallisia arkiaskareita ja kotitalon pieniä korjauksia. Toukokuussa Pietari ajaa teini-ikäisen poikansa kanssa etelästä kohti Perämeren rantaa vanhalla autolla peräkärry täynnä kalastustarvikkeita ja tuttavan muuttotavaroita. Havaintoja tienvarren näkymistä ja huolta siitä, kestääkö auto perille asti. Lopulta koko perhe viettää kesälomaa maalla meren läheisyydessä. Pietari istuttaa mansikkamaata, kalastaa ja korjailee paikkoja. Hyryn teoksia on turvallista lukea, sillä koskaan tarinan henkilöille ei tapahdu yllättäviä, järkyttäviä asioita vain tavallisia arkielämän pieniä vastoinkäymisiä.

haku; Antti Hyry Maatuuli