Tehomuisti
Torin käyttäjä syyskuusta 2014
Satakunta
Pori, Pormestarinluoto | Kartta
TAL-1 kaukoputki 11 cm peili
  • TAL-1 kaukoputki 11 cm peili
  • TAL-1 kaukoputki 11 cm peili
  • TAL-1 kaukoputki 11 cm peili
  • TAL-1 kaukoputki 11 cm peili
  • Kartta
40€ 60€

TAL-1 kaukoputki 11 cm peili

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 8 marraskuuta 17:04
Lisätiedot
Pääpeilin halkaisija: 11 cm
Suurennos: 32 - 160x.

Tämä kaukoputki on valmistettu Venäjällä 90-luvulla. Ostin sen -99 1000 markalla ja se on nykyään suunnilleen saman verran 230 , jos löydät sen jostain uutena.

Toinen putken kannatin on poikki. Ulkopinnalla on naarmuja. Olen tehnyt itse uuden jalan, joka pystyy pystyssä eikä valu. Se huojuu pari sekuntia liikuttelun jälkeen. Mukana ollut aurinkofiltterin kehä on muovia ja poikki. Kalvo puuttuu, mutta korvikkeeksi voi sopia vaikkapa alumiinifolio.

Kaukoputken säätely toimii toisella akselilla vain kun kaukoputken paino ei vedä sitä alas, eli mustien säätönappien pitää olla alapuolella ja kaukoputkea käännetään nostamalla koko jalka.

Kellner 15 mm antaa keskivahvan suurennoksen, jolla näkyy tähtikenttä, planeetat, galaksit tai sumut parin millin kokoisena. Tämä on vielä tarkka.

Plossl 25 mm antaa pienimmän suurennoksen. Tarkka.

x3 välikappaleella ja Kellner 15 mm näkyy Jupiter noin sentin kokoisena, mutta sillä se on aina ollut sumuinen. Pilkku erottuu, mutta ei valokuvaan sopivalla laadulla. Voisi kokeilla ostaa uusia välikappaleita tarkkaa kuvaa varten. x3 + 25 mm on kuitenkin tarkka ja M31 Andromeda näkyy hyvin.

Tämä kaukoputki soveltuu siis vain matalan tason suurennokseen ja joidenkin kohteiden näkemiseen. Valokuvaa voi kokeilla ottaa laittamalla älypuhelin suoraan linssiin kiinni.

Ostaja maksaa bensat tai postin.

Ilmoittajan toimitustavat