457 650 €81 m²

Metsäläntie 8B A 46, Postipuisto, Helsinki3h+kt

Velaton hinta
457 650 €
Asuinpinta-ala
81 m²
Huoneita
3
Kerros
8 / 8
Rakennusvuosi
2024
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Kaupunginosa
Postipuisto
Kaupunki
Helsinki

TÄMÄ ON TÄYDELLINEN PAIKKA ASUA KAIKENIKÄISILLE IHMISILLE, JOTKA ARVOSTAVAT KÄTEVÄÄ JA LAADUKASTA ASUMISTA.

AVARAT JA VALOISAT TILAT Hyväpohjainen ja valoisa kolmio, jossa keittiötila on sijoitettu hieman katseilta piiloon seinäkkeen taakse. Erillinen wc. Lasitettu parveke länteen. Sisustus on yleisilmeeltään vaalea Lumi tai luonnonläheinen Usva. Vesikiertoinen lattialämmitys lisää viihtyvyyttä ja asumismukavuutta. Asuntoon on mahdollista saada myös lisäviilennys. TALOYHTIÖ Kirjekyyhky 6 taloyhtiössä on yhteensä 52 modernia asuntoa kompakteista yksiöistä tilavampiin 4h+kt -huoneistoihin. Käytössäsi ovat ensimmäisen kerroksen sauna- ja vapaa-ajantilat sekä talopesula ja kuivaushuoneet. Varastokomerot, ulkoiluvälinevarasto ja pyörän huoltopiste sijaitsevat kellaritasolla. Autohalliin pääset suoraan asuinkerroksesta hissillä. EKOLOGISET TAVOITTEET Suunnittelussa ja rakennuksen tekniikassa on kaikilta osin huomioitu ympäristöystävällisyys ja matala energian kulutus, mm. kattavat lajittelumahdollisuudet, vedenkulutuksen pienentäminen ja ympäristöä säästävät materiaalit. Asuntojen LVI-tekniikka on osittain varustettu digitaalisella ohjaus- ja seuranta-automatiikalla. Autohallissa sähköautojen latausmahdollisuus ja yhteiskäyttöauto. LUOTETTAVA RAKENTAJA Rakennusliike Evälahti tunnetaan pääkaupunkiseudulla luotettavana ja tinkimättömään laatuun pyrkivänä rakentajana. Evälahti on vahva perheyritys, joka on toiminut jo 70 vuotta Etelä-Karjalassa ja laajentanut toimintaansa yhä enemmän pääkaupunkiseudulle. PASILAN POSTIPUISTO ON PAIKKA JOSSA VOIT YHDISTÄÄ KAUPUNKIASUMISEN LUONNONLÄHEISYYTEEN Alueen teemana on yhteisöllisyys. Suojaisat korttelipihat ovat vehreitä keitaita, joiden oleskelu- ja leikkialueilla voit tutustua naapureihisi ja löytää heistä vaikkapa lenkkiseuraa. Lähialueen asukkaiden käyttöön rakennetaan Rullakkotorin Postivarikko, jossa voit tehdä etätöitä, harrastaa liikuntaa tai järjestää juhlia ja muita tapahtumia. Alueelta on erinomaiset bussiyhteydet eri puolelle Helsinkiä ja lähiseudun juna-asemille. Alueen länsi- ja pohjoispuolella levittäytyvä Keskuspuisto tarjoaa loistavat mahdollisuudet lenkkeilyyn ja retkeilyyn. Maunulan ulkoilumajalla voit nauttia kahvit ja lämpimät leivonnaiset ulkoilun lomassa.

PÄÄTÄ ASUNNON JA TONTTIOSUUDEN OSTAMISESTA ERIKSEEN Tontin hinta ei siis sisälly huoneiston velattomaan hintaan, vaan se on mainittu hinnastossa erikseen kohdassa "tontin lunastushinta". Mikäli tonttiosuuttaan ei aio lunastaa, tai siirtää lunastusta myöhemmäksi, maksaa kuukausittain hoitovastikkeen lisäksi vuokratonttivastiketta. Vuokratonttivastikkeen maksaminen ei lyhennä tonttiosuuden lunastushintaa. Mikäli kaikki osakkaat lunastavat asuntokohtaiset tontinosansa, voi taloyhtiö lunastaa tontin kokonaan itselleen. Tällöin vuokratontti muuttuu taloyhtiön omaksi tontiksi.

Tule ja varaa oma huoneistosi tästä upeasta uudiskohteesta jo tänään! Saat nopeasti myös hinta-arvion nykyisestä asunnostasi. Sinua palvelevat Leena Hyry 045 613 0300 leena.hyry@remax.fi tai Peter Juslin 050 310 5507 peter.juslin@remax.fi.

Perustiedot

Kaupunginosa
Postipuisto
Kohdenumero
80352591
Kerros
8 / 8
Asuinpinta-ala
81 m²
Tontin pinta-ala
995 m²
Kokonaispinta-ala
81 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen mukainen
Huoneiston kokoonpano
3h+kt
Huoneita
3
Kunto
Uusi
Lisätietoa vapautumisesta
Heti.
Keittiön varusteet
Keittiön varusteet: Jääkaappipakastin. Liesi: Keraaminen. Työtason materiaali: Laminaatti.
Parveke
Kyllä
Parvekkeen lisätiedot
Parvekkeen tyyppi: Lasitettu. Parvekkeen suunta: Länsi.
Kylpyhuoneen varusteet
Lattialämmitys, wc-istuin, suihku, pesukoneliitäntä ja suihkuseinä. WC (1):
Näkymät
Kadulle(pohjoiseen ja länteen)
Asumistyyppi
Omistus
Vuokrattu
Ei
Palvelut
Ruokakauppa ja pizzeria samassa korttelissa. Lisää palveluja, mm. terveysasema Maunulassa, Käpylässä, Pasilassa ja Haagassa. Kauppakeskus Tripla Pasilan keskustassa.
Uudiskohteen tila
Muuttovalmis
Kohde on
Osakehuoneisto
Postitoimipaikka
Helsinki

Hinta

Velaton hinta
457 650 €
Myyntihinta
137 150 €
Neliöhinta
5 650 € / m2
Velkaosuus
320 500 €
Lunastuspykälä
Taloyhtiöllä ei lunastusoikeutta. Osakkailla ei lunastusoikeutta.
Valinnaisen vuokratontin lunastusosuus
83 525 €
Kohde on yhtiölainoitettu
Taloyhtiölainasta on vastuussa jokainen osakas. Jos lainaa koskevia pääomavastikkeita ei saada joidenkin asuntojen osalta muutoin perittyä, maksuvelvollisuus voi langeta viime kädessä muille osakkaille.

Valinnainen vuokratontti

Tontin vuokravastike
319 € / kk
Vuokratontin lunastusosuus
83 525 €
Kohde sijaitsee valinnaisella vuokratontilla
Osakkaalla on oikeus lunastaa asunto-osakkeisiin kohdistuva tontin osuus taloyhtiölle.

Vastikkeet

Hoitovastike
344 € / kk
Pääomavastike
1 295 € / kk
Tontin vuokravastike
319 € / kk
Yhtiövastike yhteensä
1 958 € / kk

Muut maksut

Vesimaksun lisätiedot
Vesimaksuennakko 20 € / kk / hlö (Ennakko, tasaus kulutuksen mukaan)
Muut kustannukset
Lisätietoja maksuista: Rahoitusvastike edellä sisältää vain arvioidun koron osuuden, rakentamisaika ja kaksi ensimmäistä asumisvuotta lyhennysvapaat. Arvioitu korko (euribor 12kk+marginaali 0,95 %) + lyhennys vuonna 2026 on 2390 €/kk. Korkomuutokset vaikuttavat olennaisesti rahoitusvastikkeen suuruuteen.

Talon ja tontin tiedot

Valmistumisaika
2024-02-29
Uudiskohde
Kyllä
Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Helsingin Kirjekyyhky 6
Lisätietoa taloyhtiöstä
Taloyhtiöön kuuluu: Yhtiön yhteiskäyttötiloista irtainvarastot, polkupyörävarasto, tekniset tilat, väestönsuojat, polkupyörien pesupaikka, pesula, kuivaushuoneet ja lastenvaunuvarasto sijaitsevat kellarikerroksessa. Saunaosasto, asukkaiden yhteisessä käytössä oleva vapaa-ajantila ja kerhotila sijaitsevat 1. kerroksessa. Osa yhteis- ja monikäyttötiloista tulee sijaitsemaan Postipuiston alueen yhteisrakennuksessa Postivarikossa.
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Rakennusvuosi
2024
Huoneistojen lukumäärä
52
Rakennuksen käyttöönottovuosi
2024
Kerroksia
8
Hissi
Kyllä
Taloyhtiössä on sauna
Kyllä
Rakennusmateriaali
Betoni
Kattomateriaali
huopakate
Energialuokka
B2018
Energiatodistus
Kyllä
Kiinteistön antennijärjestelmä
Kaapeli-TV
Tontin koko
995 m²
Kiinteistönhoito
Huoltoyhtiö
Kaavatilanne
Asemakaava
Liikenneyhteydet
Bussit Postintaivalta ja Metsäläntietä, juna-asemat Käpylässä, Ilmalassa ja Pasilassa, omalla autolla nopeasti Hämeenlinnan- ja Tuusulanväylälle.
Lisätietoja lämmityksestä
Kaukolämpö
Tontin vuokra päättyy
13.10.2051
Tontin vuokra
138 233,44 € / vuosi
Tontin kuvaus
Arvioitu asuntokohtainen tontinosan lunastushinta on 83525€ (2023). Lunastushinta nousee kiinteän 1,5% vuodessa. Vuokra sidottu elinkustannusindeksiin ja indeksin nousu voi vaikuttaa olennaisesti vastikkeeseen. Lisäksi lunastajan maksettavaksi tulee varainsiirtovero 3% ja muut mahdolliset yhtiölle aiheutuvat kustannukset. Tontinosan lunastanut on vapaa tontinvuokravastikkeen maksamisesta. Ensimmäinen mahdollisuus tontinosan lunastukseen on taloyhtiön hallinnan luovutuksen yhteydessä. Valmistumisen jälkeen on myös 3 ja 6 kuukauden kuluttua mahdollisuus lunastukseen. Tämän jälkeen lunastusmahdollisuus on kerran vuodessa marraskuun viimeisenä päivänä. Lunastuksesta on ilmoitettava 2 viikkoa etukäteen. Lunastaminen onnistuu myös rakentamisaikana ilmoittamalla siitä 6 kuukautta etukäteen. Koko lunastushinta on maksettava kerralla. Mikäli asunto myöhemmin myydään, eikä lunastusoikeutta ole käytetty, siirtyy se uudelle omistajalle. Maanvuokraopimus saatavilla välittäjältä.
Maanvuokraaja
Ålandsbanken Tonttirahasto Erikoissijoitusrahasto
Tontin omistus
Valinnainen vuokratontti
Kohde sijaitsee valinnaisella vuokratontilla
Osakkaalla on oikeus lunastaa asunto-osakkeisiin kohdistuva tontin osuus taloyhtiölle.

Tilat ja materiaalit

Yhteiset tilat
Pesutupa, urheiluvälinevarasto, kuivaushuone ja Lastenvaunuvarasto, Huoneistokohtaiset varastot, sauna
Keittiön lattia
Parketti
Keittiön seinä
Maali
Makuuhuoneen lattia
Parketti
Makuuhuoneen seinät
Maali
Kylpyhuoneen lattia
Laatta
Kylpyhuoneen seinät
Kaakeli
Olohuoneen lattia
Parketti
Olohuoneen seinät
Maali

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Leena Hyry
Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, KiAT
Puh: 045 613 0300
RE/MAX Casa Alto | Domus Civitas Oy
Laivurinrinne 1, 00120 Helsinki
Leena Hyry
Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, KiAT
Leena Hyry
Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, KiAT
Puh: 045 613 0300

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita