Matti Granroth
Torin käyttäjä maaliskuusta 2016
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (288)
Uusimaa
Helsinki, Oulunkylä-Patola | Kartta
Aiskhylos: Oresteia
  • Aiskhylos: Oresteia
  • Aiskhylos: Oresteia
  • Kartta
39 €

Aiskhylos: Oresteia

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 22 kesäkuuta 16:17
Antiikin klassikot. Aiskhylos: Oresteia (1961)

(Takakannen teksti:) Aiskhylos (524-455 eKr.) on länsimaisen tragedian perustaja, murhenäytelmän todellinen luoja. Hän on ajallisesti ensimmäinen, jonka teoksia on meille säilynyt - väkevä taiteilija-persoonallisuus, hallitsevien jumalallisten voimien ja jylhän kohtalonomaisuuden suuri runoilija, joka on lyönyt oman henkensä leiman koko kreikkalaiseen tragediaan.

Aiskhyloksen tiedetään kirjoittaneen yhdeksänkymmentä näytelmää, mutta meille on niistä säilynyt vain seitsemän. Troijan tarustoon liittyvä Oresteia on ainoa tallella oleva antiikin trilogia - väkevätehoinen kokonaisuus, johon sisältyvät tragediat Agamemnon, Hautauhrintuojat ja Eumenidit. Näytelmässä on kysymys siitä, onko pojalla oikeus kostaa äidille, joka on murhannut hänen isänsä. Trilogian eettinen sisältö antaa sille erityistä kantavuutta.

Aiskhyloksen draamat ovat ikään kuin hiomattomista kivilohkareista rakennettuja. Mutta juuri se, että niistä puuttuu viimeistelevä siloittelu, lisää vaikutusta. Kielellisesti ilmaisuissaan hän on usein harvinaisen rohkea, ja kuvakielen omaperäinen runsaus antaa hänen sanonnalleen sitä tuoreutta, joka on suuren taiteen tunnusmerkkejä.

Omistusaikana täysin käyttämätön teos on erittäin siisti ja loistokuntoinen näytelmäteos.

Tekijä: Aiskhylos, Emil Zilliacuksen v. 1947 ilmestyneen ruotsinnoksen pohjalta suomentanut Elina Vaara, Johdannon kirjoittanut Edwin Linkomies
Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Skp, 20,5cm x 13cm
Painovuosi: 1961
Kunto: K4++
Sivumäärä: 173

Toimitusvaihtoehtoina nouto tai postitus. Postimaksu sisältyy kohteen hintaan. Suurinta osaa kohteista on vain yksi kappale. Tilaathan ennen kuin kohde tulee myydyksi. Kohteita poistetaan tori.fi -palvelusta sitä mukaa kun ne menevät kaupaksi.

Yhteydenotot:
Sähköpostitse matti.granroth@outlook.com tai;
Puhelimitse +358 (0)40 412 0756

Ilmoittajan toimitustavat