Matti Granroth
Torin käyttäjä maaliskuusta 2016
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (289)
Uusimaa
Helsinki, Oulunkylä-Patola | Kartta
Ari Saastamoinen: Afrikan loistavat kaupungit
  • Ari Saastamoinen: Afrikan loistavat kaupungit
  • Ari Saastamoinen: Afrikan loistavat kaupungit
  • Kartta
25 €

Ari Saastamoinen: Afrikan loistavat kaupungit

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 21 heinäkuuta 08:18
(Takakannen teksti:) Roomalaisen Afrikan synty on tuttua kouluhistorioista: Hannibal norsuineen, pitkällinen sota Italiassa, Karthagon valloitus ja täydellinen tuho. Mutta mitä Afrikassa tapahtui sen jälkeen, kun siitä oli tullut Rooman provinssi?

Roomalaisen Afrikan yhteiskuntaa kuvataan tässä teoksessa silminnäkijöiden arkisten kertomusten kautta. Miten kävi karkuriorjan, joka kohtasi leijonan amfiteatterissa? Miten varakas Pudentilla vältti pakkoavioliiton? Miten insinööri Nonius Datus rakensi vesijohdon? Miksi nuori Augustinus näpisti naapurinsa päärynöitä? Mistä keisari Hadrianus puhui Afrikan sotajoukoille? Miksi Scilliumin kristityt teloitettiin? Millaisia ohjeita Magon antoi maanviljelijöille? Kuka varasti Karthagon hopeasepiltä? Kuinka puunilaista puuroa keitetään?

Teos tarjoaa monipuolisen valikoima kirjeitä, runoja, puheita, piirtokirjoituksia, esseitä, romaanikatkelmia, seinäkirjoituksia, mosaiikkeja, mainoksia – kaikki suoraan latinasta tai kreikasta käännettyinä. Teos on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys roomalaisen Afrikan historiasta. Se avaa suomenkieliselle lukijalle täysin uuden näkökulman niin Afrikkaan kuin antiikin aikaan.

Uutena kirjakaupasta ostettu ja omistusaikana täysin käyttämätön teos on erittäin siisti ja loistokuntoinen tietoteos.

Tekijä: Ari Saastamoinen
Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Nid, 23,5cm x 16cm
Painovuosi: 2009
Kunto: K5
Sivumäärä: 300

Toimitusvaihtoehtoina nouto tai postitus. Postitus on maksuton yli 30 euron tilauksille. Suurinta osaa kohteista on vain yksi kappale. Tilaathan ennen kuin kohde tulee myydyksi. Kohteita poistetaan tori.fi -palvelusta sitä mukaa kun ne menevät kaupaksi.

Yhteydenotot:
Sähköpostitse matti.granroth@outlook.com tai;
Puhelimitse +358 (0)40 412 0756

Ilmoittajan toimitustavat