Jari Matikainen
Torin käyttäjä syyskuusta 2013
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (457)
Uusimaa
Hyvinkää, Kirjavatolppa-Kruununpuisto | Kartta
CMX Aion CD (2003), Uusi - Ei Postikuluja
  • CMX Aion CD (2003), Uusi - Ei Postikuluja
  • CMX Aion CD (2003), Uusi - Ei Postikuluja
  • Kartta
9 €

CMX Aion CD (2003), Uusi - Ei Postikuluja

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 8 marraskuuta 20:55
Mistä helv*tistä näin hyvä levy tuli?

Aion on teemalevy pahuudesta ja musiikiltaan sinänsä muodikasta heavyprogea. Mutta CMX:n ote on poikkeuksellisen kunnianhimoinen ja onnistunut. Tunnelmaltaan levy ei ole raivokas eikä nuorekkaan energinen. Se on tunnelmaltaan väsynyt, melankolinen, jopa lohduton. Nämä eivät ole huonoja mainesanoja. Pink Floydin The Wall oli myös sellainen levy.

Sielunvihollisen etäännytetty laulusoundi on tehokas ja sanoitus koskettava.

Yrjänän teksteissä optimismi on nyt kovin harvinaista. Täydelliseen nihilismiin ei kuitenkaan heittäydytä, ja Melankolian kertosäkeessä varoitetaan niistä, jotka eivät enää usko mihinkään. Kaikessa täytyy muistaa, että vanha vihtahousu on teksteissä kertojaminä vähintään yhtä usein kuin (vaikkapa) Yrjänäksi identifioituva laulaja. Paha minuudessa laulaa: "kun hirviöiksi paljastumme, onko hyvät päivät valhetta sittenkään". Siinäkö muuten levyn optimistisin rivi, kaikessa moniselitteisyydessään?

Yrjänä lohduttautuu: "Kaikki mitä teet on tehty, kaikki mitä näet on nähty". Mutta ei sinun silmilläsi tai käsilläsi. Ennen kuin teet ja näet itse. Tekstien arvo ei olekaan ajatusten ainutlaatuisuudessa, vaan niiden esittämistavan puhuttelevuudessa. Ja Aion on sekä musiikiltaan että lyriikoiltaan poikkeuksellisen puhutteleva ja vastaväitteisiinkin houkutteleva.

Todettakoon vielä, että rutinoitunut yhtye toteuttaa moniaineksiset sovitukset hyvin - ja kertosäkeissä on yhtä vetävää singalong-potentiaalia kuin ennenkin. Kyllä tästä voi nauttia aivot nollillakin, nyrkki tanassa kertosäkeitä hoilotellen. Aion on CMX:n paras levy sitten vuoden 1994 Auran. Kuka olisi uskonut?

Genre: suomi-rock, suomi-punk, rock, suomi-proge

Sielunvihollinen:

https://www.youtube.com/watch?v=-nJCpYKvb34

Biisilista:

https://www.discogs.com/CMX-Aion/release/5597497

Levy-yhtiö: Herodes

CD on UUSI.

Nopeat ja luotettavat toimitukset !

ILMAINEN TOIMITUS !