Matti Granroth
Torin käyttäjä maaliskuusta 2016
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (226)
Uusimaa
Helsinki, Oulunkylä-Patola | Kartta
Cicero: Vanhuudesta, ystävyydestä, velvollisuuksis
  • Cicero: Vanhuudesta, ystävyydestä, velvollisuuksis
  • Kartta
40 €

Cicero: Vanhuudesta, ystävyydestä, velvollisuuksis

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 22 kesäkuuta 17:23
Antiikin klassikot. Cicero: Vanhuudesta, ystävyydestä, velvollisuuksista (1967)

(Takakannen teksti:) Marcus Tullius Cicero oli Rooman ensimmäinen merkittävä proosakirjailija, latinalaisen proosan kenties suurin taituri. Hellenismin humaanisuus oli mennyt hänelle veriin. Hän oli ensimmäinen, joka pystyi sulattamaan roomalaisen ja kreikkalaisen kulttuurin, länsimaisen sivistyksen perusainekset, sopusointuiseksi kokonaisuudeksi.

Vanhuudesta ja Ystävyydestä ovat molemmat dialogeja, joissa arvossapidetty vanhus jakaa elämänkokemustaan nuorille kuuntelijoille. Edellisessä Cicero esittää Cato vanhemman suulla näkemyksensä elämästä, joka oli tuottanut hänelle paljon pettymyksiä ja päättää sen komeaan loppunousuun, kreikkalaisiin filosofeihin palautuvaan esitykseen sielun kuolemattomuudesta. Jälkimmäisessä Ciceron lähtökohtana olivat kreikkalaisten filosofien samanaiheiset kirjoitukset, mutta hengeltään tutkielma on täysin roomalainen. Aiheen välitön ja lämmin käsittely ovat tehneet siitä yhden antiikin kirjallisuuden luetuimmista teoksista.

Viimeiseksi jääneen kirjansa Velvollisuuksista Cicero omisti Ateenassa opiskelevalle pojalleen. Siinä hän todistaa että moraalisen hyvän ja edullisen välinen ristiriita on näennäinen ja osoittaa mitä velvoituksia ihmisellä on ennen kaikkea yhteiskunnan jäsenenä.

Omistusaikana täysin käyttämätön teos on erittäin siisti ja loistokuntoinen klassikkoteos.

Tekijä: Marcus Tullius Cicero, Suomentanut ja johdannon kirjoittanut Marja Itkonen-Kaila
Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Skp, 20,5cm x 13cm
Painovuosi: 1967
Kunto: K5-
Sivumäärä: 276

Toimitusvaihtoehtoina nouto tai postitus. Postimaksu sisältyy kohteen hintaan. Suurinta osaa kohteista on vain yksi kappale. Tilaathan ennen kuin kohde tulee myydyksi. Kohteita poistetaan tori.fi -palvelusta sitä mukaa kun ne menevät kaupaksi.

Yhteydenotot:
Sähköpostitse matti.granroth@outlook.com tai;
Puhelimitse +358 (0)40 412 0756
Katso ilmoittajan toimitustavat