Marja Rytkönen
Torin käyttäjä joulukuusta 2014
Uusimaa
Vantaa
-

HIRSIMÖKKI 10h HKI 90 LAHTI 35 KOUVOLA 50km

Ilmoitustyyppi: Vuokrataan Ilmoitus jätetty: 13 syyskuuta 09:13
Kunto: -
Osoite: - Nukkumapaikkoja: Enemmän kuin 10
Pinta-ala: 60 m²
» Varaukset: heinäkuu 2022
MA TI KE TO PE LA SU
v.26 27 28 29 30 1 2 3
v.27 4 5 6 7 8 9 10
v.28 11 12 13 14 15 16 17
v.29 18 19 20 21 22 23 24
v.30 25 26 27 28 29 30 31
MatalasesonkiPeruskausi
VarattuVarattu
Lisätiedot
Uudellamaalla järven rannalla on upeissa maisemissa Honkarakenteen n. 55 m2 hirsimökki mukavuuksin, vierasmaja ja rantasauna, vuodepaikkoja kesäaikana 7 + kulmasohva tuvassa + 4 patjaa kahdella parvella + 2 lapsen matkasänkyä. Talvella kovilla pakkasilla vuodepaikkojen määrä laskee kolmella vierasmajan jäätyä pois yöpymiskäytöstä.

Tupa ja keittiö kohoavat yli 4 m korkeuteen. Tuvassa on 2 x 2,8 m kulmasohva, josta saa 2 vuodetta, lepotuoli, 42' taulu-tv, dvd, radio (kaiuttimet myös ulkona) ja takka. Hyvinvarustetussa avokeittiössä on ruokapöytä, korkea jääkaappi-pakastin, keraaminen liesi kiertoilmauunilla ja grillillä, astianpesukone, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, vohvelipannu, voileipägrilli ja tehosekoitin. Astiat on 10:lle, myös skumppa- yms. lasit juhlia varten.

Makuuhuoneessa on yhtenäinen runkopatja-parisänky ja tarvittaessa sinne voi sijoittaa 2 lasten matkasänkyä. Mökin 2 parvea toimivat nukkuma-, peli- ja leikkipaikkoina, miksei myös työ- tai etätyötiloina, jossa voi olla rauhassa arkihälyltä. Isommalla parvella on aikuisten ja lasten sänky sekä 2 lisäpatjaa. Parven alla on säilytystilaa laukuille ja leluille sekä lasten kokoonpantava tiipii, jossa voi leikkiä, pelata tai lukea rauhassa. Pienemmällä parvella yöpyy 2 henkeä patjoilla.

Sisäsaunassa on hetivalmis-sähkökiuas (rantasaunassa puukiuas) ja pieni suihkutila, välihuoneessa MULLTOA sähkövessa ja ulkona lisäksi kompostoiva BIOLAN ulkokäymälä.

Isolla kuistilla on 6-8 h pirttikalusto, toinen jääkaappi juomille ja 50 cm sähkövokki. Laajalla pihaterassilla on useita kalusteryhmiä, joita voi itse järjestellä omien tarpeiden tai auringon mukaan, kaasu- ja hiiligrilli sekä sähkösavustin. Terassi on etelään joten aurinko paistaa sinne koko päivän, puiden katveesta löytyy vilpoisia varjopaikkoja kesähelteillä. Isossa rautapadassa voi polttaa turvallisesti nuotiota, tehdä ruokaa tulella ja istua iltaa suurellakin joukolla.

Kaikki rakennukset ovat 25 m päässä rannasta. Sähköistetyssä ja lämpöeristetyssä vierasmajassa on sänky ja vuodesohva ja siellä yöpyy 3 henkeä pakkasiin asti.

Toisella puolen mökkiä sijaitsevassa pienessä rantasaunassa on lasiluukullinen nopeasti lämpenevä puukiuas, jonka tunnelmallisessa valossa voi löylytellä ja seurata kuun kulkua sekä ihailla vilvoitteluterassilta esteettömänä aukeavaa tähtitaivasta. Saunan edessä on keväästä syksyyn poreallas, jonka lämpimistä poreista voi nauttia pikkupakkasiin asti, sen jälkeen tulipata luo ympärilleen valoa ja lämpöä.

Järvi on puhdas ja kalaisa, tavallisten järvikalojen lisäksi järvessä on sinne istutettua kuhaa sekä myös rapuja. Järven vesi ei ole aivan kirkasta savipitoisesta maaperästä johtuen, se on kuitenkin puhdasta. Levää saattaa esiintyä kuumina kesinä, silloin voi tehdä uintiretkiä vajaan kilometrin päässä olevalle naapurijärvelle, jossa levää ei yleensä esiinny ja jossa on myös liukumäki ja keinut lapsille.

Mökin rannassa on pitkä laituri uimatikkaineen ja 4 h vene sekä veneilyliivit 4 aikuiselle ja 3 lapselle. Veneessä on pieni moottori, jonka toimintaa emme kuitenkaan voi taata edellisten vuokralaisten jälkeen, silloin soudetaan. Uimaranta on loiva ja matala ja katettu suodatinkankaalla ja hiekalla. Kahdella SUB-laudalla voi suppailla turvallisesti järvenpoukamassa tai tehdä pidempiäkin retkiä 3 km pituisella järvellä.

Maisemat avautuvat mahtavina. Järven vastakkaista puolta hallitsevat, pystysuorina korkeuksiin kohoavat jylhät kalliot tummine järvensyvänteineen ovat vaikuttava näky. On mieleenpainuvaa nähdä kallioilla majaileva, valokuvaajien suosioon noussut upea merikotka liitelemässä järven yllä tai kalastamassa, samoin järvellä pesivä joutsenpari lipumassa hämärässä kesäyössä kuunsiltaa pitkin. Haikarapari, 3 kurkea ja järven yli suunnistavat valtavat muuttoparvet tarjoavat mielenkiintoista seurattavaa.

Loivalla eteläisellä rinnetontilla on kaiteelliset portaat alas rantaan asti. Naapureista ei näy mökille, siellä on ihan oma rauha. Kauppa ja kesätori, kaunis kirkko ja muut palvelut (mm. keräyspiste, apteekki, kalasavustamo, rautakauppa, 2 baaria, pizzeria, kukkakauppa ja lasten leikkikenttä liukumäkineen ja kiipeilytelineineen) ovat vain 2-3 km päässä. Sadepäivän tai tylsyyden yllättäessä Helsingin nähtävyyksiin, Korkeasaareen ja Linnanmäelle sekä Kouvolan Tykkimäkeen pääsee tunnissa. Lahden laiva- ym. ravintolat ja vireä torielämä ovat vain 35 km päässä, samoin Porvoon vanha kaupunki nähtävyyksineen, putiikkeineen, ravintoloineen ja jokiristeilyineen.

Vuokraamme mökkiä läpi vuoden, myös talvella. Kesäaktiviteettien päättyessä mökillä voi lumen ja pakkasten tultua tehdä rinteeseen liuku- tai hiihtomäen hyppyreineen tai naperoille oman harjoittelurinteen. Lumiveistokset, -linnat ja -sodat aktivoivat kaikenikäisiä. Järveä kiertävä latu pidetään auki hyvinä talvina ja pilkkiretket pulkkaan lastattuine tarvikkeineen ja eväineen luovat unohtumattomia elämyksiä. Jos haluaa yhdistää laskettelu- ja mökkiloman, läheisiin Lahden laskettelurinteisiin on vain 35 km!

Mökki toimii mainiona majapaikkana paitsi laskettelijoille, myös muihin pääkaupunkiseudun ja ympäristökuntien tapahtumiin ja rientoihin osallistuville matkailijoille.

Kissoja emme voi ottaa mökille lainkaan allergian takia, vain pienet koirat tilanteen mukaan sallitaan, tarkistathan tilanteen ennen vuokrausta! Otsonoimme mökin sisätilat jokaisen käyttäjän jälkeen koronan ja eläinallergioiden varalta.

Vuokra 550e/vk ma-pe, 350e/vkl pe-su, arkipäivät ma-to/ti-pe 280e, erilliset arkipäivät 100e, lisäpäivät 80e. Juhlapyhät ja sesongit sekä yli 6 hengen seurueet sop. mukaan, samoin pidemmät vuokra-ajat, liinavaatteet Ja loppusiivous.

Mökin varausmaksu on 50e, sitä ei palauteta mutta se hyvvitetään vuokrassa. Porealtaan 80e varausmaksu maksetaan etukäteen ja maksu palautetaan vain mikäli peruutus on tapahtunut vähintään 2 vrk aiemmin, koska altaan täyttö ja lämmitys hoidetaan ennen vuokra-ajan alkamista.

Yhteydenotot tekstiviesti tai soitto puh. 0415016944 tai torin viesti

Ilmoittaja kieltää telemarkkinoinnin

Samanlaisia ilmoituksia Oikotie.fi sivustolla