Matti Granroth
Torin käyttäjä maaliskuusta 2016
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (302)
Uusimaa
Helsinki, Oulunkylä-Patola | Kartta
Herodotos: Historiateos 1 - 2
  • Herodotos: Historiateos 1 - 2
  • Herodotos: Historiateos 1 - 2
  • Kartta
49 €

Herodotos: Historiateos 1 - 2

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 22 kesäkuuta 09:47
Antiikin klassikot. Herodotos: Historiateos 1 - 2 (1964)

(Kansipaperien teksti:) Kreikkalainen Herodotos on täydellä syyllä saanut "historian isän" nimen elämäntyönsä, suuren maailmanhistoriansa ansiosta. Hänen elämästään on varsin vähän luotettavia tietoja, eikä niiden nojalla voida luoda eheää kuvaa hänen vaiheistaan. Hän syntyi vuosien 490 ja 480 välillä ja kuoli vuosien 430 ja 425 välillä eKr. Hän teki laajoja matkoja maihin, joiden historiaa ja tapoja hän siten kuvasi teoksissaan, ja näitä tarkkaillessaan hän osoitti valppautta, jossa ei ollut jälkeäkään ahtaista kansallisista näkökohdista.

Herodotos otti kuvaillakseen maailmantapahtumat yhtenäisessä teoksessa, joka käsittää noin 240 vuoden ajan mutta johon hän on sovittanut tuntemiensa kansojen varhaisimmatkin vaiheet. Se johtava aate, jonka ympärille hänen teoksensa rakentuu, on Euroopan ja Aasian, helleeniläisyyden ja barbaarisuuden, kansanvallan ja itsevaltiuden vastakkaisuus, jonka juuret johtavat tarujen hämärään ja jonka huippukohtana ovat persialaissodat. Myöhemmin Herodotosta on syytetty tarujen, jopa valheiden esittämisestä. Uudempi tutkimus on kuitenkin osoittanut, että monissa uskomattomilta tuntuneissa kertomuksissa piilee sittenkin totuus.

Omistusaikana täysin käyttämätön teos on erittäin siisti ja loistokuntoinen historiateos.

Tekijä: Herodotos, Kreikan kielestä suomentanut ja esipuheella varustanut Edvard Rein
Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Skp, 20,5cm x 13cm
Painovuosi: 1964
Kunto: K5-
Sivumäärä: 402 + 763

Toimitusvaihtoehtoina nouto tai postitus. Postimaksu sisältyy kohteen hintaan. Suurinta osaa kohteista on vain yksi kappale. Tilaathan ennen kuin kohde tulee myydyksi. Kohteita poistetaan tori.fi -palvelusta sitä mukaa kun ne menevät kaupaksi.

Yhteydenotot:
Sähköpostitse matti.granroth@outlook.com tai;
Puhelimitse +358 (0)40 412 0756
Katso ilmoittajan toimitustavat