Matti Granroth
Torin käyttäjä maaliskuusta 2016
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (290)
Uusimaa
Helsinki, Oulunkylä-Patola | Kartta
Homeros: Odysseia
  • Homeros: Odysseia
  • Homeros: Odysseia
  • Kartta
40 €

Homeros: Odysseia

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 22 kesäkuuta 17:44
Antiikin klassikot. Homeros: Odysseia (1962)

(Kansipaperien teksti:) Ilias ja Odysseia ovat Kreikan kirjallisuuden ensimmäiset suuret muistomerkit, jotka ovat vieläkin eepillisen runouden huippusaavutuksia. Niiden syntyminen historiallisen ajan aamunkoitossa on eräänlainen ihme. Yhdellä iskulla on näissä eepoksissa luotu länsimainen runotyyli, jonka vaikutuksesta Ilias ja Odysseia yhä edelleen ovat elävää runoutta.

Odysseiassa kerrotaan Troian sotaan osallistuneen Odysseuksen paluusta kotisaarelleen Ithakaan, hänen harharetkistään, hänen perheensä tänä aikana kokemista vastuksista ja hänen kotiin palattuaan suorittamastaan kostotyöstä. Kokoonpanossa näkyy etevän runoilijan pyrkimys taiteellisesti vaikuttavaan kokonaishahmotukseen: kauttaaltaan koko laajan eepoksen vaiherikkaissa tapahtumissa Odysseus on selvästi näkyvä päähenkilö. Jumalat huolehtivat Odysseuksesta, hänen vaimonsa ja poikansa ajatukset liikkuvat alati hänen ympärillään ja oikean hetken tullen hän astuu sille suorittamaan kostajan tehtäväänsä.

"Iliaan traaginen tausta ei ole yhtä voimakas Odysseiassa, joka paremminkin on jännittävä seikkailutaru. Mutta korvaukseksi se tarjoaa muuta. Kohtaamme siinä kuvia muinaisen ajan elämästä, puoleksi idyllisiä laatumaalauksia, joista huokuu mitä herttaisin idealismi ja sulo mutta jotka samalla kertaa ovat täysin realistisia." (Henrik Schück)

Omistusaikana täysin käyttämätön teos on erittäin siisti ja loistokuntoinen eeposteos.

Tekijä: Homeros, Suomentanut Otto Manninen, Johdannon kirjoittanut Edwin Linkomies
Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Skp, 20,5cm x 13cm
Painovuosi: 1962
Kunto: K5-
Sivumäärä: 457

Toimitusvaihtoehtoina nouto tai postitus. Postimaksu sisältyy kohteen hintaan. Suurinta osaa kohteista on vain yksi kappale. Tilaathan ennen kuin kohde tulee myydyksi. Kohteita poistetaan tori.fi -palvelusta sitä mukaa kun ne menevät kaupaksi.

Yhteydenotot:
Sähköpostitse matti.granroth@outlook.com tai;
Puhelimitse +358 (0)40 412 0756

Ilmoittajan toimitustavat