Armi Kvist
Torin käyttäjä huhtikuusta 2014
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (1395)
Uusimaa
Espoo, Karakallio | Kartta
Kortti määrää kohtalosi Moderneja kirjailijoita
  • Kortti määrää kohtalosi Moderneja kirjailijoita
  • Kartta
2 €

Kortti määrää kohtalosi Moderneja kirjailijoita

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 27 huhtikuuta 18:38
Lisätiedot
Kortti määrää kohtalosi
Tekijä: Goytisolo Juan
Tuoteryhmä: Kaunokirjallisuus (ulkomainen)
Sarja:Moderneja kirjailijoita
Kustantaja: Otava
Kieli: suomi
Painovuosi: 1962
Painos: 1
Sivumäärä: 263
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: hyvä
Hinta: 2 EUR noudettuna Espoosta tai lähetyskulut 5,90 eur lisätään hintaan.

Kuvaus
Goytisolon kirjailijaveljekset Juan ja Luis ovat herättäneet suurta huomiota kotimaassaan Espanjassa ja myös ulkomailla. Barcelonassa v. 1931 syntynyt Juan Goytisolo on julkaissut tähän mennessä viisi romaani ja asunut vuodesta 1957 lähtien Pariisissa vapaaehtoisessa maapaossa; hänen veljensä Luis on vankilassa Espanjassa syytettynä poliittisesti epäilyttävistä kirjoituksista.

Kortti määrää kohtalosi on Juan Goytisolon esikoisromaani ja samalla hänen tunnetuin teoksensa. Se kuvaa madridilaista ylioppilasjoukkoa, joka on hylännyt opintonsa ja elelee jatkuvan joutilaisuuden, ilkitöiden ja juhlimisen merkeissä. Tehdäkseen jotain ratkaisevaa, joka lopullisesti katkaisisi sillat heidän takanaan, he päättävät murhata erään vaikutusvaltaisen poliitikon. Murhaajaksi valittu nuorukainen David ei kuitenkaan uskalla tehdä tekoaan jouduttuaan silmätysten uhrinsa kanssa. Epäröinnillään ja heikkoudellaan hän sanelee oman tuomionsa: ryhmän johtaja Medoza surmaa hänet. Romaani päättyy siihen, että Mendoza viedään vangittuna pois ryhmän jäsenten kieltäessä hänet katsomalla maahan.
”Kortti määrää kohtalosi” on vaikuttava, todentuntuinen draama kapinoivasta espanjalaisesta nuorisosta, joka oman luokkansa ideaalit hyläten pyrkii johonkin uuteen, ”kovaan” todellisuuteen. ”Paras espanjalainen romaani moniin vuosiin”, on amerikkalainen kirjailija John Dos Passos sanonut tästä teoksesta.
(takakansiteksti)

Ilmoittajan toimitustavat