Pekka
Torin käyttäjä lokakuusta 2016
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (172)
Uusimaa
Espoo, Mankkaa | Kartta
Lempinen Marko: Matti Hagman - Stadin kingi
  • Lempinen Marko: Matti Hagman - Stadin kingi
  • Lempinen Marko: Matti Hagman - Stadin kingi
  • Kartta
6 €

Lempinen Marko: Matti Hagman - Stadin kingi

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 8 joulukuuta 19:33
Lisätiedot
Lempinen Marko: Matti Hagman - Stadin kingi
Kustantaja: Teos, 2011, 317 sivua, painos: 3., kunto: hyvä, Sidottu kansipaperi

Matti Hagman (21. syyskuuta 1955 Helsinki 12. lokakuuta 2016 Espoo).

Matti Hagman on kaikkien aikojen ensimmäinen Suomen sarjoista Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL:ään ponkaissut suomalaisjääkiekkoilija.

Hakki debytoi NHL:ssä syksyllä 1976, kovamaineisessa Boston Bruinsissa aikana, jolloin eurooppalaiskiekkoilijoita suorastaan vihattiin sarjassa. Kun Hagman pelasi NHL:ssä kaksi kautta legendaarisessa Edmonton Oilersissa, osa joukkuetovereista tähtihyökkääjä Mark Messierin johdolla piti suomalaista itsensä Wayne Gretzkyn tasoisena keskushyökkääjänä.

Suomessa Hakki pelasi koko uransa maineikkaassa HIFK:ssa, ja unohtumaton punapaitojen numero 20 oli jatkuvasti pistepörssin kärkisijoilla. Hän on monen mielestä Mr. IFK, helsinkiläisseuran kaikkien aikojen paras pelaaja. Myöhemmin helsinkiläinen nousi kotikaupungissaan kulttiasemaan, joka hakee urheilupiireissä vertaistaan.

Värikästä elämää viettäneellä kiekkoilijalla oli omat suojelijat kaukalossa ja jopa kaupungilla, jossa ovet aukesivat hänelle kuin itsestään. Kaiken taustalla olivat maajoukkueessa yhdet olympiakisat ja neljät MM-kisat pelanneen sentterin ylivertainen syöttötaito ja pelinlukutaito. Hagmanin kovan suojakuoren alla elää herkkä ja ujo ihminen.
Oikeaa luonnettaan mies on piilotellut kaikki nämä vuodet muilta paitsi läheisiltään. Se on ollut raskasta, iso syy hänen rankkaan rillutteluunsa. Stadin kingi Matti Hagman kertoo huikeasta jääkiekkoilijasta, tähteydestä ja sen kovasta hinnasta.

HIFK, Edmonton Oilers, Boston Bruins, SM-liiga, NHL, WHA, EV Landshut, Hockey-Reipas, Lahden Reipas, Kalajoen Junkkarit, Niklas Hagman

Ilmoittajan toimitustavat