Janne-Valtteri Nisula
Torin käyttäjä joulukuusta 2017
Uusimaa
Helsinki, Roihuvuori
6 950€ 7 250€

Mahonkinen purjevene (Stormfågel)

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 3 syyskuuta 00:12
Kunto: Erinomainen
Pituus: 6,10 metriä - 20 jalkaa Käyttötunnit: -
Vuosimalli: 1995 Runkomateriaali: Puu
Moottori: Kyllä Moottorityyppi: Perämoottori
Teho: 4 kW / 5 hv Tahtisuus: 4-tahti
Käyttövoima: Bensiini Riki: Pitkä
Moottorin merkki: Mercury
Lisätiedot
Tore Herlinin piirustuksiin perustuva Stormfågel, oikea mahonkikaunotar. Se on 6,1m pitkä ja 1,9m leveä. Vene on varsin hyvässä kunnossa. Masto (8m) on vastikään korjattu Norwoodin veneveistämöllä, ja rullalaite on kokonaan kunnostettu Aura Sailsissä. Veneessä on vuoden vanha pitkärikinen Mercuryn Sail Power perämoottori (5hv), jolla voi ladata meriakkua (80ah). Perämoottorissa on purjeveneisiin suunniteltu potkuri, se kuljettaa venettä kevyesti, parhaillaan ainakin viiden solmun vauhtia.

Vene on mahonkia, se on veistetty 1995 Ruotsissa. Vene purjehtii hyvin, sillä on voitettu joitakin vuosia sitten Viaporin tuoppi (edellisten omistajien toimesta). Sillä voi hyvin purjehtia myös yksin ilman suuria muskeleita. Vene on lakkapintainen (Spinnaker Gold). Veneessä on hyväkuntoinen rullapurje sekä vanhempi ratsastajilla toimiva folkkarin fokka. Veneessä on myös uusi Plastimon kompassi.

Veneen mukaan tulee tukeva traktorivetoinen traileri (eri renkaat kuin kuvassa). Traileri toimii talvipukkina, siinä on säädettävät 'tassut', kyljet saa helposti lakattua. Veneen mukaan voi myös ostaa vuoden vanhan Prohallin pressutallin (500g pressu, 3,5x7,5x3,5), vene mahtuu mukavasti talliin ja jättää hyvät työtilat sen ympärille, sekä kannelle seisomakorkeuden.

Vesille laskettaessa vene on vuotanut todella vähän, siitä on selvinnyt akulla toimivalla pilssipumpulla, noin kahdessa vuorokaudessa. Pumppu on käynyt sillonkin vain silloin tällöin. Veneessä voi yöpyä tarpeen tullen kaksi henkeä (patjat ovat hyvässä kunnossa). Vene on myynnissä omien kiireiden vuoksi, en raaskisi luopua siitä, mutta se ansaitsee hyvän omistajan ja enemmän purjehdusta. Veneellä on laituripaikka Helsingin Sarvastossa, toisen laiturin kärjessä. Ostaja voi pitää veneen hallutessaan laiturissa tämän kauden (paikka voi olla haluttaessa saatavissa jatkoonkin).

Muuta: Tore Herlin toimi aikanaan Ruotsin laivaston pääsuunnittelijana, sekä piirsi satoja huviveneitä ja purjeveneitä, joista kuuluisimmat ovat Ruotsin laivaston koulutusalukset HMS Gladan ja HMS Falken. https://www.herlinsallskapet.se/toreherlin.php
https://digitaltmuseum.org/021035593935/herlin-tore-1879-1967