Hobbalot
Armi Kvist
Torin käyttäjä huhtikuusta 2014
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (1447)
Uusimaa
Espoo, Karakallio | Kartta
Nat Turnerin kapina Tekijä: Styron William
  • Nat Turnerin kapina Tekijä: Styron William
  • Nat Turnerin kapina Tekijä: Styron William
  • Kartta
2 €

Nat Turnerin kapina Tekijä: Styron William

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 28 huhtikuuta 18:49
Lisätiedot
Nat Turnerin kapina
Tekijä: Styron William
Kustantaja: Otava
Kieli: suomi
Painovuosi: 1969
Painos: 1
Sivumäärä: 449
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: Hyvä
Hinta: 2 EUR nouto Espoo tai lähetyskulut 5,90 eur lisätään hintaan

William Styron syntyi Newport Newsissa, Virginiassa, USA:ssa 1925. Palveltuaan kolme vuotta laivastossa, opiskeltuaan yliopistossa ja toimittuaan sanomalehtimiehenä New Yorkissa hän julkaisi esikoisromaninsa Lie Down in Darkness 1951.
Styron ei ole ollut kovinkaan tuottelias kirjailija. Hänen kolmas teoksensa Set This House in Fire (suomennettu nimellä Tulen saalis) ilmestyi vasta 1960 ja Nat Turnerin kapina on hänen ensimmäinen teoksensa tämän jälkeen. Mutta toisaalta on niin, että kun Styron päästää uuden kirjan käsistään se myös huomataan. Näin myös nyt. Nat Turnerin kapina on pitkään hallinnut sekä USA:n bestseller-listoja että maan kirjallisia keskusteluja.
Joukko Mustan vallan kannattajia hyökkäsi Styronin kimppuun kokonaisen polemiikkikirjan voimalla väittäen, ettei valkoinen mies voisi eläytyä mustan miehen osaan siinä määrin, että voisi kirjoittaa aiheestaan minä-muodossa. Useimmat sekä mustat että valkoiset ovat kuitenkin sitä mieltä, että Styron on onnistunut tehtävässään suurenmoisella tavalla. On jopa väitetty, että hänen teoksensa kuuluu USA:n kirjallisuushistorian kaikkein merkittävimpiin.

Ilmoittajan toimitustavat