KAUPPA
HC GYM

Kaupan kaikki ilmoitukset (1009)

Urheilu ja ulkoilu, Kuntoilu ja fitness
http://www.hcgym.fi

Ostrovit FOLIC ACID - FOOLIHAPPO - B9 VITAMIINI
  • Ostrovit FOLIC ACID - FOOLIHAPPO - B9 VITAMIINI
4 €

Ostrovit FOLIC ACID - FOOLIHAPPO - B9 VITAMIINI

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 24 toukokuuta 06:53
Lisätiedot
Tuote löytyy alla olevasta linkistä verkkokaupastamme

----------

Lisää tietoa tästä tuotteesta meidän nettisivulla, klikkaa linkistä.

----------

Parasta ennen 31.10.2019

----------

Foolihappo eli B9 vitamiinitabletit joissa jokaisessa riittävä päivittäinen annos 400uq.

Wikipedian infoa foolihaposta ja sen terveysvaikutuksista:

Foolihappo (B9-vitamiini) on muun muassa ihmisen punasolumuodostukselle välttämätön, B-vitamiineihin lukeutuva aine (tai aineryhmä, jolloin mukaan luetaan myös samoin vaikuttavat lähisukuiset aineet). Foolihapon suoloja, folaatteja, on ravinnossa. Niiden määrä vähenee ravintoa kuumennettaessa. Folaatin runsas saanti ruoasta on turvallista. Foolihappo on vitamiinin synteettinen muoto, jota on täydennetyissä elintarvikkeissa ja ravintovalmisteissa. Foolihappo toimii homokysteiininantagonistina (vastavaikuttajana).

Suositellut päivittäiset annokset:

Folaatti on yhteinen nimi kaikille ruoassa oleville yhdisteille, joilla on foolihapon biologinen aktiivisuus. Foolihappo on vitamiinin synteettinen muoto, jota on täydennetyissä elintarvikkeissa ja ravintovalmisteissa. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusten mukaan folaattia tulisi saada 300 µg/vrk ja raskaana olevien tai imettävien naisten 500 µg/vrk..

Saanti ravinnosta

Ravitsemussuositukset suosittelevat lisäämään täysjyväviljavalmisteita, tuoreita kasviksia, hedelmiä ja marjoja riittävän folaatin saannin varmistamiseksi.

Suomessa folaattien saanti ruokavaliosta on normaalisti niukkaa, mutta riittävää, eikä lisälle yleensä ole tarvetta. Suomalaiset naiset saavat folaattia keskimäärin 234 µg/vrk ja miehet 270 µg/vrk. Merkittävä osa väestöstä saakin vähemmän kuin keskimääräinen tarve olisi, joskin ravintoainevalmisteita syövillä tilanne on jonkin verran parempi.