Maximilian Granroth
Torin käyttäjä tammikuusta 2019
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (14)
Uusimaa
Helsinki, Helsinki Keskusta - Etu-Töölö
Seneca: Kaksi tragediaa. Medeia & Thyestes
  • Seneca: Kaksi tragediaa. Medeia & Thyestes
  • Seneca: Kaksi tragediaa. Medeia & Thyestes
  • Seneca: Kaksi tragediaa. Medeia & Thyestes
14 €

Seneca: Kaksi tragediaa. Medeia & Thyestes

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 13 marraskuuta 08:37
Toimitustapa:
Lähetys / Nouto
Tee kaupat kätevästi postitse
Lisätiedot
Tekijä: Lucius Annaeus Seneca
Suomennos ja selitykset: Antti T. Oikarinen ja Maija-Leena Kallela
Teos: Kaksi tragediaa. Medeia & Thyestes
Kustantaja: Basam Books
Painovuosi: 2013
Painoasu: sidottu kansipaperein
Kunto: K5
Sivumäärä: 143

(Kuvaus:) Senecaa - roomalaista valtiomiestä, kirjailijaa ja stoalaista filosofia - voisi kutsua "antiikin Rooman Shakespeareksi", "varhaisen keisarikauden Tolkieniksi" tai "keisari Neron ajan Stephen Kingiksi". Medeia ja Thyestes - hänen kenties kuuluisimmat näytelmänsä - ovat täynnä fantasiaa, magiaa ja jopa kosmisiin mittasuhteisiin yltävää kauhua. Nyt ensi kertaa suomeksi ilmestyessään nämä tragediat tarjoavat jykevän ja tarkkanäköisen tulkinnan kahdesta ikimuistoisesta kreikkalaistarusta.

Medeia kertoo antiikin tunnetuimman velhottaren, myyttisen Medeian kohtalokkaasta rakkaudesta, vihasta ja kostosta, naisen vallasta ja voimasta. Thyestes on väkevä tarina kahden kuninkaan, Atreuksen ja Thyesteen, veljesvihasta ja vallanhimon ja kateuden aiheuttamasta loputtomasta kostonkierteestä. Vaikka aiheet ovat Kreikan myyttisestä tarustosta, näytelmät heijastavat Rooman keisarihovin juonittelujen ja raakuuksien synnyttämää pelon ilmapiiriä.

Senecan murhenäytelmät ovat ainoita meille kokonaisuudessaan säilyneitä esimerkkejä roomalaisesta tragediasta ja verrattomia maailmankirjallisuuden klassikoita.

Lucius Annaeus Seneca (n. 4 eKr. - 65 jKr.), roomalainen stoalainen filosofi ja yksi antiikin merkittävimmistä ajattelijoista, tunnetaan paitsi tuotteliaana proosa- ja näytelmäkirjailijana, tiede- ja valtiomiehenä myös keisari Neron opettajana ja neuvonantajana, joka lopulta joutui tekemään itsemurhan tämän käskystä.

Nouto Etu-Töölöstä tai postitus (postimaksu lisätään hintaan).

Yhteydenotot:
Maximilian Granroth
puh. 040 412 0756
maximilian.granroth@outlook.com
Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Tori kumppaneineen käyttää sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja