Matti Granroth
Torin käyttäjä maaliskuusta 2016
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (295)
Uusimaa
Helsinki, Oulunkylä-Patola | Kartta
Seneca: Tutkielmia ja kirjeitä
  • Seneca: Tutkielmia ja kirjeitä
  • Seneca: Tutkielmia ja kirjeitä
  • Kartta
40 €

Seneca: Tutkielmia ja kirjeitä

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 22 kesäkuuta 17:08
Antiikin klassikot. Seneca: Tutkielmia ja kirjeitä (1964)

(Takakannen teksti:) Lucius Annaeus Seneca nuorempi (4 eKr.-65 jKr.) oli monitahoinen ja ongelmallinen persoonallisuus. Hän oli samalla kertaa kirjailija, filosofi, tiedemies, upporikas askeetti ja etevä, käytännöllisiin kysymyksiin perehtynyt valtiomies. Hän oli Caligulan ja tämän seuraajan Claudiuksen epäsuosiossa, ja hänet karkotettiin Sardiniaan. V. 49 hänestä tuli silloin 12-vuotiaan Neron opettaja ja myöhemmin Neron tultua keisariksi tämän neuvonantaja. Itse asiassa Seneca hallitsi taitavasti Roomaa ja juurrutti Neron mieleen hallitsijan hyveitä. Mutta ennen pitkää Neron muut neuvonantajat alkoivat yllyttää tätä Senecaa vastaan, ja vihdoin Nero tuomitsi vanhan opettajansa kuolemaan.

Senecan kirjalliset harrastukset olivat moninaiset. Hän kirjoitti tutkielmia, kirjeitä, trategioita. Filosofina hän oli roomalaisen stoalaisuuden ensimmäinen huomattava edustaja, jonka kiinnostuksen pääkohde oli etiikka eli käytännöllisen elämän viisaus. Hänen historiallinen merkityksensä läpi koko keskiajan ja osittain uudellakin ajalla on ollut suuri.

Omistusaikana täysin käyttämätön teos on erittäin siisti ja loistokuntoinen filosofinen teos.

Tekijä: Lucius Annaeus Seneca, Suomentanut J.A. Hollo, Johdannon kirjoittanut Jussi Tenkku
Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Skp, 20,5cm x 13cm
Painovuosi: 1964
Kunto: K5-
Sivumäärä: 339

Toimitusvaihtoehtoina nouto tai postitus. Postimaksu sisältyy kohteen hintaan. Suurinta osaa kohteista on vain yksi kappale. Tilaathan ennen kuin kohde tulee myydyksi. Kohteita poistetaan tori.fi -palvelusta sitä mukaa kun ne menevät kaupaksi.

Yhteydenotot:
Sähköpostitse matti.granroth@outlook.com tai;
Puhelimitse +358 (0)40 412 0756
Katso ilmoittajan toimitustavat