KAUPPA
Varusteleka Oy

Kaupan kaikki ilmoitukset (21)

Hankasuontie 11 A
00390 Helsinki
Vapaa-aika ja harrastukset, Metsästys
http://www.varusteleka.fi

Terävä Jääkäripuukko, hiiliteräs
  • Terävä Jääkäripuukko, hiiliteräs
  • Terävä Jääkäripuukko, hiiliteräs
  • Terävä Jääkäripuukko, hiiliteräs
  • Terävä Jääkäripuukko, hiiliteräs
  • Terävä Jääkäripuukko, hiiliteräs
33 €

Terävä Jääkäripuukko, hiiliteräs

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 20 kesäkuuta 14:13
Lisätiedot
Jääkäripuukko ei ole mitään sen hienompaa kuin kunnon karun käytännöllinen käyttöpuukko. Kunnollinen hiiliteräs, perinteinen suomalainen teräprofiili kevyellä "drop pointilla". Tämä ei ole ei mikään koriste-esine vaan rehelliseen käyttöön tehty työkalu.
Yleiset ominaisuudet

Keskikokoinen yleisveitsi, varma valinta useimpiin käyttötarkoituksiin.
Perinteinen puukon teräprofiili "drop point" kärjellä.
Korkea scandi-tyylinen teroitus mikroviisteellä.
Hamara hiottu ja viistetty raapimaan tuluspuikkoja.
Full/stick tang -hybridiruoto valetulla kumikahvalla.
Paljas ruodon pää narulenkillä.

Tekniset tiedot

Paino: 175/190 g (ilman tuppea)
Kokonaispituus: 240/270 mm
Terän pituus: 110/140 mm
Terän vahvuus: 4,20 mm
Teräkulma: 23°
Teräs: 80CrV2, 59 HRC

Lyhyt 110 vai pitkä 140? Helppo valinta, jos tiedät suurinpiirten mihin puukkoa tarvitset. Lyhyempi Jääkäripuukko 110 on erinomainen yleispuukko oikeastaan ihan kaikkeen käyttöön, parhaimmillaan jos kaverina on esim. kirves tai Skrama. Pidempi Jääkäripuukko 140 on vähän "kömpelömpi", mutta riittävän iso jotta sillä pystyy jo vähän huitomaankin puskia ja keppejä poikki, pidempi terä on myös pikkasen lyhyempää parempi klapeja halkoessa. Loppujenlopuksi tärkeintä on henkilökohtaisen mieltymys, se mikä tuntuu paremmalta on sinulle oikea!

Toimivaksi todettu perinteinen suomalainen teräprofiili drop-point kärjellä ja 4,20 mm vahvuus tekvät tästä tavallista jykevämmän ja kestävämmän. Varsinaisen leikkaavan teränsuun muodostaa pienempi viiste, ns. "secondary bevel". Vahvalla terällä onnistuu myös vanha klapinhalkomiskikka eli batonointi, tarkkuutta vain lyöntien kanssa ettei osu kahvan päälle. Ei kahva pienestä säikähdä, mutta ei sitä pidä tieten tahtoen klapeilla piestä.

Kahva on hillitysti muotoiltu, ei mikään suora pökkelö mutta ei myöskään mikään hurja sormipaikkahärdelli. Edessä on pieni sormisuoja, keskellä pulleampi vatsa ja päässä pieni nölli joka estää kättä lipsumasta.
Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Tori kumppaneineen käyttää sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja