Armi Kvist
Torin käyttäjä huhtikuusta 2014
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (1425)
Uusimaa
Espoo, Karakallio | Kartta
Topaz Tekijä: Uris Leon
  • Topaz Tekijä: Uris Leon
  • Kartta
2 €

Topaz Tekijä: Uris Leon

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 2 toukokuuta 17:45
Lisätiedot
Topaz

Tekijä: Uris Leon
Tuoteryhmä: Kaunokirjallisuus (ulkom.)
Kustantaja: Gummerus
Kieli: Suomi
Painovuosi: 1968
Painos: 1
Sivumäärä: 278
Sidonta: Nidottu
Kunto: Hyvä
Hinta: 2 euroa nouto Espoo tai lähetyskulut 5,90 eur lisätään hintaan

Kuvaus
Ei kukaan, eivät edes ylintä valtaa käyttävät miehet, tienneet Topazista ennen kuin mieltäkuohuttava ääni sanoi: "Minun täytyy tavata teidät heti, herra presidentti."
Yhdysvaltain presidentti oli tyrmistynyt ja vihainen kuulemastaan. Hän kirjoitti omakätisen kirjeen toimitettavaksi Ranskan presidentille. Tunnin kuluessa lähti ilmavoimien suihkukone kohti Pariisia.
´Exoduksen´ ja ´Mila 18´tekijän käsissä sensaatiomaisen vakoilujärjestön, Topazin paljastukset muodostuvat kiehtovaksi kertomukseksi, joka kiidättää lukijansa Espanjasta Algeriaan, Kööpenhaminasta Marylandin maseudulle salaiselle leirille...Lontooseen, Havannaan, Casablancaan...nuhruisesta manhattanilaisesta hotellista kätketylle ohjustukikohdalle Kuubaab. Kansainvälinen jännitys tihentyy ja kiristyy Kuuban ohjuskriisiin, jonka taustasta Uris antaa mielikuvitusta kiihottavia tietoja, laatii romaanikirjailijan vapaudella oman johdonmukaisen ja subjektiivisen historiansa.
Romaanin sankari on amerikkalaismielinen ranskalainen diplomaatti André Devereaux, joka paljastaa yli Ranskan ulottuvan venäläisen vakoilujärjestön ja joutuu vaikeuksiin arvostellessaan Ranskan presidentin Amerikan ja NATO:n vastaista politiikkaa. Hän kieltäytyy tottelemasta määräystä vakoilla Yhdysvaltoja ja joutuu lopulta pakenemaan säilyttääkseen henkensä. Paetessaan hän vie mukanaan todisteet kommunistien salaliitosta ja ryhtyy vastaiskuun maansa puolesta, joka on hänet hylännyt.
(takakansiteksti)

Ilmoittajan toimitustavat