Elina H
Torin käyttäjä lokakuusta 2015
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (5)
Uusimaa
Helsinki, Pukinmäki-Savela | Kartta
Vesi vetää puoleensa -kirja
  • Vesi vetää puoleensa -kirja
  • Kartta
10€ 20€

Vesi vetää puoleensa -kirja

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 4 kesäkuuta 13:36
Myydään lukematon Vesi vetää puoleensa -kirja.
Nouto tai postituskulut ostajalle.

"Maapallo on vesipallo, sininen planeetta, ihminen itse enimmältään vettä. Vesiluonto tarjoaa vaaraa ja viehätystä, vedet erottavat ja yhdistävät, vettä on liikaa ja liian vähän.
Arvostetut kirjoittajat, taiteilijat ja valokuvaajat rakentavat tässä teoksessa siltoja Rantasalmen Järviluonnonkeskuksessa kesällä 2000 järjestetyn Veden estetiikka -konferenssin pohjalta.

Upean ulkoasun ovat suunnitelleet Ritva Kovalainen ja Riikka Löytökorpi.

Vesi vetää puoleensa palkittiin vuonna 2003 kahdella tunnustuksella: se sai sekä Suomen kirjataiteen komitean Kirjavalio-tunnustuksen että Eliel Aspelin -palkinnon vuoden 2002 parhaasta taidekirjasta. Jälkimmäisen palkintoraadin perusteluissa todettiin:

Kirja VESI VETÄÄ PUOLEENSA on lumoavan kaunis. Sen vaakasuuntainen muoto asettuu yhtä mukavasti pöydälle kuin polville. Joka tarttumalla löytää uusia asioita kauniista valokuvista, jokainen selailu pysäyttää miettimään jonkun artikkelin tärkeää ajatusta. Valokuvilla on tekstien kanssa tasa-arvoinen asema. Kuvaajat ovat valokuvataiteen kansainvälistä huippua. Harvinaista herkkua on värikuvien ja mustavalkokuvien tasapaino. Kirja tarjoaa vahvan kokonaiselämyksen inhimillisesti kaikkia syvästi koskevasta teemasta. Se on tieteen ja taiteen onnellinen kohtaaminen.

Ympäristöestetiikan julkaisusarjaan kuuluvat myös kirjat Metsään mieleni (toim. Yrjö Sepänmaa ja Liisa Heikkilä-Palo) ja Suo on kaunis (toim. Kirsi Hakala).

nelivärikuvitus"

Ilmoittajan toimitustavat