Viemärin takuutarkastus

Viemärin takuutarkastus

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 7 elokuuta 13:14
Lisätiedot
Viemärin takuutarkastuksessa etsitään virheitä ja puutteita, joita ei alle 10 vuotta sitten rakennetussa tai alle 2 vuotta sitten saneeratussa rakennuksessa pitäisi olla ja/tai joista myyjällä on vastuu asuntokauppalain mukaan.

Kenellä vastuu viemäriputkista?

Urakoitsija vastaa urakan vioista ja puutteista, joiden näytetään johtuvan hyvän rakennustavan laiminlyönneistä, ja jotka ilmenevät kymmenen vuoden kuluessa siitä, kun hallinto luovutetaan osakkeenomistajille.

Vuosien varrella havaituista virheistä pitää ilmoittaa rakennuttajalle välittömästi. Siten epäkohdat saadaan korjatuksi, ennen kuin syntyy suurempia vaurioita. Kuluttajariitalautakunta on katsonut, että jopa 4-5 kuukauden viivyttely virheen ilmoittamisessa oli liian pitkä aika.

Takuuaika kaksi vuotta

Takuuaika on YSE 98:n perusteella kaksi vuotta. Se alkaa urakan hyväksytystä vastaanotosta. Urakoitsija on kuitenkin vastuussa 10 vuoden kuluessa rakennusvirheistä, joiden tilaaja näyttää aiheutuneen urakoitsijan törkeästä laiminlyönnistä tai täyttämättä jääneestä suorituksesta ja joita tilaaja ei ole voinut havaita vastaanottorakastuksessa tai takuuaikana.

Kiinteistökaupassa, Jos kyseessä on kahden yksityishenkilön välinen kauppa, myyjällä on vastuu virheestä viiden vuoden ajan. Mikäli kyseessä on yksityishenkilön ja ammattimaisesti kiinteistöjä myyvän tai rakentavan elinkeinonharjoittajan välinen kauppa, myyjän vastuuajan pituus voi olla 10 vuotta.

Tehokas vuositarkastus
Kodin Viemäripalvelu tarkastaa kiinteistöjen viemärit kustannustehokkaasti. Analysoidaksemme viemärin luotettavasti aloitamme vuositarkastuksen aina huuhtelemalla viemärin hellästi vesipaineella.

Huuhtelun jälkeen kuvaamme viemärin. Saat kuvauksen videotiedostona sekä kuvakseen pohjautuvan puolueettoman raportin putkistosi ja viemärisi kunnosta.

Käytössämme on nykyaikainen kuvauskalusto, jolla voimme kuvata putkiston aina 30mm:stä 400mm saakka.
Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Tori kumppaneineen käyttää sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja