Virpi Wallenius
Torin käyttäjä elokuusta 2016
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (63)
Varsinais-Suomi
Naantali, Taimo-Nuhjala-Lietsala
"Kääpiönvasama", viikinkimytologian voima-amuletti
  • "Kääpiönvasama", viikinkimytologian voima-amuletti
  • "Kääpiönvasama", viikinkimytologian voima-amuletti
  • "Kääpiönvasama", viikinkimytologian voima-amuletti
  • Kartta
25 €

"Kääpiönvasama", viikinkimytologian voima-amuletti

Myydään. Ilmoittaja: Virpi Wallenius Ilmoitus jätetty 11 tammikuuta 21:09.
Osasto: Kellot ja korut
Sijainti: Varsinais-Suomi - Naantali, Taimo-Nuhjala-Lietsala
Hinta: 25 €
Myyn kuvissa olevat kaulakorut yksittäin. Hinta on yhden korun hinta. Muista siis mainita kuinka monta korua haluat itsellesi tai lahjapakettiin.

Riipukset on valmistettu käsin aidosta piikivestä kivikautisten nuolenkärkien tyyliin. Jokainen koru on siis uniikki. Kahta täysin samanlaista ei ole. Idea riipuksiin tulee viikingeiltä. Kun viikingit muinoin löysivät kivikautisia nuolenkärkiä he uskoivat niiden kuuluneen kääpiöille. Nuolenkärkiä kutsuttiin kääpiönvasamiksi.

Kääpiöt olivat viikinkien mytologiassa alamaailmaan karkoitettuja pahantahtoisia olentoja. Alunperin ne olivat olleet toukkia, jotka söivät Ymir-nimisen jääjättiläisen ruumista. Rangaistukseksi jumalveljekset Odin, Vili ja Ve muuttivat toukat kääpiöiksi ja määräsivät heidät asumaan maanaliseen maailmaan. Kääpiöt eivät saaneet poistua maan alta päivänvalon aikaan tai ne muuttuivat kiveksi. Kohtalostaan kaunaa kantavat kääpiöt nousivatkin öiseen aikaan maan päälle tekemään kiusaa niin ihmisille kuin jumalillekin. Erityisesti salaperäisiä kipuja pidettiin kääpiöiden aiheuttamia. Uskottiin, että kun ihminen sai esim. kivuntujauksia tai kramppeja, syynä olivat kääpiöiden ampumat nuolet.

Kääpiönvasamilla uskottiin olevan maagisia voimia. Ne pystyivät torjumaan tulevia kääpiönvasamien osumia, parantamaan kantajansa kipukynnystä ja jopa ehkäisemään ja pysäyttämään verenvuotoja. Siksi kääpiönvasamat olivatkin arvostettuja amuletteja erityisesti soturien ja parantajien keskuudessa ja niitä kannettiin mukana esim. koruina ja amulettipussien sisältöinä.

Hihna on nahkaa ja pituudeltaan noin 60cm. Metallisen ripustimen olen hankkinut ulkomailta. Sen materiaalia en tiedä. Ripustimen kuviot vastaavat viikingeiltä tuttuja ns. ava(ta)r-tyyppisiä koristeita. Riipuksien koon näet kuvissa olevasta mitasta. Olen valmistanut näitä riipuksia vain muutamia, joten näitä et näe jokaisella.

Päivitän ilmoitusta sitä mukaa, kun koruja menee ja poistan ilmoituksen, kun korut on myyty.

Nyt koruja on jäljellä 7kpl.